Večeras je u Ligi prvaka viđena neobična proslava gola, a iza svega stoji čvrsto obećanje

Ispunjeno obećanje

Večeras je u Ligi prvaka viđena neobična proslava gola, a iza svega stoji čvrsto obećanje

Midhat Šljivak

Francuski fudbaler Christopher Nkunku (24) igra zaista odličan fudbal u dresu njemačkog RB Leipziga, a sa sjajnim nastupima nastavio je i večeras u duelu protiv ukrajinskog Shakhtara gdje je u pobjedi od 4:0 upisao gol i asistenciju.

RB Leipzig je u Varšavi deklasirao Shakhtar s 4:0 i osigurao je plasman u osminu finala Lige prvaka uz ekipu madridskog Reala koja je završila kao prva.

Još jedan jako dobar meč odigrao je Francuz Christopher Nkunku. On je postigao vodeći gol u 10. minuti, a zatim je upisao asistenciju za treći pogodak svog tima kojeg je postigao Szoboszlai.

Francuski fudaler privukao je veliku pažnju neobičnom proslavom gola kojeg je postigao nakon deset minuta igre. On je odlučio napuhati balon kojeg je donio u štucni na teren. OVDJE pogledajte ovu situaciju.

Mnoge ljubitelje fudbala je začudila ovakva proslava pogotka, ali za sve postoji jasno objašnjenje i razlog što je fudaler RB Leipziga slavio s balonom je zaista sjajan.

On je svom sinčiću, koji je veliki fan balona, obećao da će prilikom postizanja narednog pogotka sve proslaviti napuhavanjem jednog od njih.

Oglasi

Zato je u štucni imao spreman balon pred ovaj meč. Uspio je zatim postići pogodak, izvadio je balon i napuhao ga te je na taj način ovaj pogodak posvetio sinu.

Christopher Nkunku igra zaista fenomenalan fudbal u dresu RB Leipziga i zbog toga je 'zapao za oko' mnogim velikim timovima širom Evrope.

Prema brojnim pouzdanim evropskim medijima ovaj 24-godišnji ofanzivac karijeru će nastaviti u londonskom Chelseaju s kojim već ima postignut dogovor.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zvanične potvrde transfera još uvijek nema. Za to se vjerovatno čeka pogodan trenutak, ali ono što je sasvim sigurno je da će RB Leipzig na ovom čovjeku zaraditi odličnu cifru.

Nkunku je u Lipzig stigao iz PSG-a 2019. godine za 13 miliona eura, a njegova vrijednost sada je oko 80 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi