Bayern ponovo radi ono što najbolje zna - Slabi rivala iz Bundeslige
Foto - EPA

Nkunku želja Nagelsmanna

Bayern ponovo radi ono što najbolje zna - Slabi rivala iz Bundeslige

M. Šljivak

Minhenski Bayern je prethodnih godina odradio brojne transfere u kojima je poprilično oslabio direktne rivale iz Bundeslige.

Tako su prošle godine ekipi RB Leipziga uzeli trenera Juliana Nagelsmanna, Dayota Upamecana i Marcela Sabitzera, a za naredno ljeto planiraju dodatno oslabiti ovaj klub.

Sada je želja ekipe iz Minhena francuski ofanzivac Christopher Nkunku. Rukovodstvo bavarskog kluba ga želi dovesti u svoje redove i pokušat će to napraviti već u ljetnom prelaznom roku.

Međutim, kako im je Bayern prošle sezone uzeo tri bitna faktora za gotovo ništa, ovog puta cijena bavarskom klubu neće biti ista kao ostalim klubovima.

Njemački mediji navode da je RB Leipzig odlučio da će u slučaju prodaje 24-godišnjeg fudbalera cijena za Bayern biti mnogo veća u odnosu na druge klubove.

Bayern će morati da se riješi određenih ugovora kako bi uspio angažovati Francuza, a vidjet ćemo hoće li Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn uspjeti da ponovo oslabe rivalski tim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Christopher Nkunku je u RB Leipzig stigao 2019. godine iz PSG-a. Plaćen je 13 miliona eura i svojim igrama je cijenu na tržištu znatno povećao i on sada vrijedi čak 65 miliona eura.

Nkunku je vezan za njemački tim vezan do ljeta 2024. godine, a on je od dolaska u Leipzig odigrao 123 utakmice i postigao je 38 golova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Hehehehehe normala
3 5
Cuj slabi rivala iz Bundeslige!! Nije li mozda obrnuto da rival slabi sam sebe prodavajuci takve igrace, nemora to bit Bayern nego nebitno kojem Klubu. Bayern niti otima neti moze natjerat bilo koji klub da mu proda igraca ako je isti tamo pod ugovorom, stoga novinaru najprije bi ti savjetovo da izbrises clanak jer nema Smisla uopste
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije