Nazire se prvo pojačanje Uniteda u eri Erika ten Haga

Sjajni Francuz na Old Traffordu?

Nazire se prvo pojačanje Uniteda u eri Erika ten Haga

M. Šljivak

Erik ten Hag preuzeo je funkciju menadžera Manchester Uniteda.

Nizozemski stručnjak imat će na raspolaganju dosta novca za transfere. Očekuje se dosta promjena u timu s Old Trafforda, a nazire se i prvo pojačanje Crvenih đavola u njegovoj eri.

To bi mogao biti francuski fudbaler Christopher Nkunku iz RB Leipziga. Pregovori između rukovodstva dva kluba zakazani su za narednu sedmicu i neće biti nikakvo iznenađenje ako 24-godišnji ofanzivac stigne na Teatar snova.

Nkunku je oduševio sve sjajnim igrama u redovima njemačkog kluba. On je ove sezone postigao 35 golova i dodao je 20 asistencija u 51 utakmici.

Ovakav učinak je zainteresovao mnoge klubove. Među njima je i Manchester nited, koji će pokušati da završi transfer sjajnog napadača, iako iz Leipziga za sada tvrde da njihov igrač nije na prodaju.

Cijena ovog fudbalera na tržištu je oko 65 miliona eura. Međutim, sigurno je da će njemački klub tražiti mnogo više novca i vidjet ćemo hoće li do dogovora doći.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Christopher Nkunku je dijete PSG-a. Karijeru je počeo u ovom timu i postigao je 11 golova u 78 nastupa za prvi sastav. Međutim, dolazak velikih zvijezda mu je polako zatvarao vrata i on se 2019. godine odlučio na odlazak iz Pariza.

To se ispostavio kao pravi potez. Nkunku je za samo 13 miliona eura otišao u Leipzig koji gdje je u 136 odigranih utakmica postigao 47 golova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi