Sprema se najveće iznenađenje ljetnog prelaznog roka: Bayern dovodi igrača Manchester Uniteda?

Pokazali su veliki interes

Sprema se najveće iznenađenje ljetnog prelaznog roka: Bayern dovodi igrača Manchester Uniteda?

Endin Čaušević

Robert Lewandowski će ovog ljeta najvjerovatnije napustiti minhenski Bayern jer želi karijeru nastaviti u Barceloni.

Lewandowski je jasno poručio čelnicima Bayerna da nema namjeru produžiti ugovor koji ističe za godinu dana i da već ovog ljeta želi da napusti klub jer je željan nekog novog izazova.

Poljak se najviše povezuje s prelaskom u Barcelonu, a pregovori katalonskog kluba i Bayerna su navodno već počeli prije nekoliko dana.

Međutim,u Bayernu su jasno poručili da neće dati zeleno svjetlo za transfer Lewandowskog sve dok ne pronađu dostojnu zamjenu za svog najboljeg fudbalera.

S Bayernom se već povezuje nekoliko napadača, a danas su se pojavile i zanimljve informacije. Kako je objavio njemački Kicker na listi želja Bayerna nalazi se i napadač Manchester Uniteda Marcus Rashford.

Navodno, čelnici Bayerna su pokazali veliki interes za Rashforda koji u posljednje vrijeme u Unitedu ne igra baš na zavidnom nivou, ali i dosta češće je na klupi nego u početnom sastavu.

Rashford je pokazao želju da napusti Old Traford jer je svjestan konkurencije u napadu, te činjenice da Cristiano Ronaldo ima prednost ispred njega.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kicker piše da Bayern pomno prati situaciju i da je spreman ponuditi Rasfordu ugovor na pet sezona. Engleski napadač nema ništa protiv odlaska u Bayern, ali United ne želi tako lako da ga pusti.

Za ovog 24-godišnjaka traže oko 75 miliona eura, dok Bayern ima namjeru da ponudi 50 miliona eura. Rashford je ove sezone odigrao 32 utakmice, te je zabio pet golova i upisao dvije asistencije u svim takmičenjima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Bayern opet pametno ulaže
1 7
King_Kenny
...75 miliona za ovu tarabu hahahahaha...pa ovi su ludi...
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi