Ajdin Mujagić junak svoje ekipe: Preokret koji bi mogao biti vrijedan plasmana u društvo najboljih
FOTO: Davor Javorovic/Pixsell

Ne daju lidersku poziciju

Ajdin Mujagić junak svoje ekipe: Preokret koji bi mogao biti vrijedan plasmana u društvo najboljih

Haris Zilić

Hrvatska ove sezone ima pravi fudbalski hit, a riječ je o ekipi Zrinski Osječko koja korača prema plasman u HNL, a to su potvrdili i danas u još jednoj odličnoj utakmici.

U 24. kolu Prve nogometne lige, Zrinski je nakon preorketa u gostima savladao neugodnu ekipu Cibalije.

Meč u Vinkovcima završen je rezultatom 2:1 u korist trenutnog lidera Prve nogometne lige u Hvratskoj.

Cibalia odlično otvara utakmica i poveli su sa 1:0 već u prvoj minuti utakmice pogotkom Isasegija, a to je bio i rezultat prvog poluvremena.

Zrinski u nastavku stiže do pomenutog preokreta.

Oglasi

U 58. minuti novi pogodak ove sezone postiže bh. napadač Ajdin Mujagić. Za bišveg napadača Željezničara ovo je bio četvrti pogodak u Prvoj nogometnoj ligi u tekućoj sezoni.

Do pobjede i potpunog preokreta Zrinski je stigao u prvoj minuti sudijske nadoknade pogotkom Jelavića.

Zrinski je sada lider sa 57 bodova, pet više, ali i utkamicom više od Šibenika.

Vodit će se velika borba između Zrinskog i Šiebika do kraja sezone za prvo mjesto koje vodi u HNL, trećeplasirani Vukovar 1991 zaostaje već sa 46 bodova.

Inače, NK Zrinski Osječko je klub iz Jurjevca Punitovačkog, mjesta u Općini Punitovci, Osječko-baranjska županija i sigurno bi bila velika priča da klub iz malog mjesta zaigra u HNL-u.

Oglasi

U narednom kolu Zrinski dočekuje ekipu Croatie Zmijavci i u tom meču će biti veliki favoriti. Interesantno Croatia u 24. kolu dočekuje Šibenik, najvećeg rivala Zrinskog u borbi za prvo mjesto prvenstvene tabele. 

Cibalia će igrati u narednom kolu mali derbi sredine tabele, gostovat će kod ekipe Dubrave.

Prva NL, 24. kolo:

Cibalia - Zrinski Osječko 1:2

Top Komentari

Drakula
Jado jadni,daj ga u repku odma
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije