CIES objavio listu najvećih 'penaldžija' u Evropi, velikan iz regije prednjači

Neslavan rekord

CIES objavio listu najvećih 'penaldžija' u Evropi, velikan iz regije prednjači

S. Grebović

Fudbalski institut CIES, došao je do podatka koji je to tim sa najviše dosuđenih penala u njihovu korist.

Istraživanje je obuhvatilo protekle tri sezone, a prvo mjesto sa 44 dosuđena jedanaesterca na 102 odigrane utakmice zauzima beogradska Crvena zvezda. Zanimljivo da se još dva srbijanska kluba nalaze u TOP 10 ove liste.

Drugoplasirana je jedna relatino nepoznata ekipa, a riječ je o finskom prvoligašu IFK Mariehamnu kojem je dosuđeno dosta manje penala (22) na realtino malom broju utakmica - 64.

Treći je Panathinaikos. četvrta Slavia Prag, peta ljubljanska Olimpija, šesti Radnički iz Niša, sedmi i osmi su rumunski timovi FCSB i Universitatea Craiova. Deveto mjesto drži jedan velikan, a riječ je o Laziju, dok je na desetoj poziciji veliki rival Crvene zvezde, ekipa Partizana kojem je dosuđen 31 penal na 102 susreta.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi