CIES: Tri igrača vrijednija od Ronalda

Pjanić jedini bh. igrač na listi

CIES: Tri igrača vrijednija od Ronalda

Endin Čaušević

Međunarodni centar za sportska istraživanja (CIES) objavio je listu najvrijednijih fudbalera.

Prema istraživanju CIES-a prvi na listi je Lionel Messi čija se vrijednost procjenjuje na oko 250,7 miliona eura, dok je iza njega njegov saigrač iz Barcelone Neymar koji vrijedi 100 miliona manje od Messija.

Na trećem mjestu nalazi se Eden Hazard koji, prema CIES-u, vrijedi 130,5 miliona eura. Tek na četvrtom mjestu nalazi se zvijezda Real Madria Cristiano Ronaldo (114 miliona eura).

U TOP 10 nalaze se još Harry Kane (91,3), Raheem Sterling (89,8), Antonie Griezmann (88,3), Luis Suarez (86,3), Sergio Aguero (82,1) i Alexis Sanchez (81,9).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedini bh. fudbaler koji se nalazi među 100 najvrijednijih fudbalera u svijetu je Miralem Pjanić koji zauzima 62. mjesto, a njegova vrijednost procjenjuje se na 35,4 miliona eura. Pjanić ovo mjesto dijeli sa Marijem Gotzeom i Heung-Min Sonom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi