Cijena koju je Real postavio šokirala je čak i bogate vlasnike Cityja

Ne žele pustiti Kovačića

Cijena koju je Real postavio šokirala je čak i bogate vlasnike Cityja

Edmir Škorić

Manchester City je imao u planu dovođenje Matea Kovačića, ali Real Madrid ne želi da se odrekne svog veznjaka.

Iako ne igra bitnu ulogu u Madridu i uglavnom šansu dobije s klupe, u Realu su odlučili da je Kovačić potencijal kojeg se ne treba lako odreći, pa ga predsjednik kluba Florentino Perez ne želi pustiti da ode.

Tako su Kraljevi odlučili da za igrača koji nije uopće starter postave cijenu od 80 miliona eura, a to se ispostavilo prevelikim i za bogati Manchester City, čiji menadžer Pep Guardiola već neko vrijeme prati Kovačića.

Kovačić se 2015. godine pridružio Madriđanima, tri puta je osvojio Ligu prvaka, a ukupno je sakupio čak devet trofeja. I sam vjeruje da bi mogao dobiti pravu šansu sada kada je Julen Lopetegui preuzeo tim, a isti napustio Cristiano Ronaldo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vijest o tome da je City "odlijepio" za Kovačićem bit će samo jedna u nizu, pošto su Vatreni dolaskom u finale SP-a očigledno privukli veliku pažnju evropskih klubova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi