Čile u Stockholmu slavio protiv Švedske

Prijateljska utakmica

Čile u Stockholmu slavio protiv Švedske

Švedska i Čile večeras su u terminu od 18:00 sati u Stockholmu odigrali prijateljsku utakmicu.

Pred oko 50.000 gledalaca na Friends Areni pobjedu je odnijela južnoamerička selekcija predvođena Reinaldom Ruedom, a konačan rezultat na kraju je glasio 2:1.

Čileanci su prvi došli do prednosti. Mrežu domaćih je u 22. minuti zatresao Vidal, no već u sljedećem napadu Švedska je došla do izjednačenja pogotkom Toivonena.

Rezultat 1:1 bio je aktivan sve do samog finiša. Čilenaci su dominirali u drugom dijelu, stvorili veliki broj prilika, a nagrada je stigla u posljednjoj minuti kada je za pobjedu pogodio Balados.

Vrijedi istaći da reprezentacija Čilea, za razliku od Švedske, neće nastupiti na predstojećem Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi