Selektor Švedske o povratku Zlatana: Neka prvo dođe u moj ured
Foto: EPA

Andersson nema namjeru vraćati Ibrahimovića

Selektor Švedske o povratku Zlatana: Neka prvo dođe u moj ured

Midhat Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Švedske Janne Andersson odbacio je mogućnost da Zlatan Ibrahimović nastupi na Svjetskom prvenstvu.

Napadač Manchester Uniteda napustio je državni tim nakon Eura 2016. godine. Nedavno je međutim izjavio da se može vratiti ako to zaista želi i zaigrati na Svjetskom prvenstvu, ali je dobio odbijenicu od selektora Anderssona.

"Dobra je stvar što igrači žele ponovo da nam se priključe, ali za mene izgovorene riječi ne znače mnogo. Poštujem odluku koju je ranije donio i nisam razmišljao o njegovom povratku. Ako su on i Pontus Wernbloom promijenili mišljenje, dobrodošli su u moj ured da razgovaramo", istakao je Andersson.

Ibrahimović je za reprezentaciju Švedske nastupio u 116 utakmica i postigao je rekordna 62 gola.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Šveđani će na Mundijalu u Rusiji igrati u grupi F, a rivali su im aktuelni prvaci svijeta Nijemci, te selekcije Meksika i Južne Koreje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi