Cillessen: Umoran sam više od tih stvari koje mi rade u Holandiji

Okrivili ga za poraz u finalu

Cillessen: Umoran sam više od tih stvari koje mi rade u Holandiji

Endin Čaušević

Reprezentacija Holandije poražena je sinoć u finalu Lige nacija od Portugala s minimalnih 1:0.

Završnica premijernog izdanja Lige nacija igrala se u Portugalu, a domaća selekcija na kraju je uspjela da dođe do trofeja. Portugalci su slavili s 1:0, a jedini gol postigao je Guedes nakon sat vremena igre.

Mediji u Holandiji nisu imali milosti prema golmanu Jasperu Cillessenu kojeg su okrivili da je glavni krivac što je njegov tim primio gol. Cillessen je bio blizu da odbrani udarac, ali to nije uspio.

Nakon utakmice holandski golman je bio ljut što su njega okrivili za poraz i iskreno je priznao da je više umoran od komentara holandskih medija.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Ljudi ponovo krive samo mene za primljeni gol. To je tipična stvar u Holandiji. Umoran sam više od toga. Loptu sam vidio prekasno te nisam stigao bolje reagovati. Ista stvar se desila i s Rashfordovim penalom u polufinalu. Mediji su tada okrivili samo mene. Zaista sam umoran od tih stvari i ne volim kada se to radi", rekao je Cillessen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi