Koemana pitali da li ima poseban plan da zaustavi Ronalda, on dao čudan odgovor
Koeman smatra da je Ronaldo igrač kojeg ne možete uvijek braniti sto posto

Selektor Holandije je nasmijao sve prisutne na press konferencji

Koemana pitali da li ima poseban plan da zaustavi Ronalda, on dao čudan odgovor

S. Pašalić

Portugal i Holandija će se večeras na stadionu Estadio do Dragao sastati u finalu Lige nacija.

Radi se o prvom finalu ovog takmičenja, a Portugalci su blagi favoriti s obzirom da se završnica ovog turnira igra u njihovoj državi.

Portugal je do finala došao pobjedom protiv Švicarske rezultatom 3:1, a sva tri gola je postigao Cristiano Ronaldo.

Holandija je nakon produžetaka bila bolja od Engleske sa 3:1. Selektor ove reprezentacije Ronald Koeman govorio je na press konferenciji uoči ovog meča.

Novinari su mu postavili pitanje da li ima neki poseban plan kako da zaustavi Cristiana Ronalda, a on je kratko odgovorio "Ne" i tako nasmijao sve novinare.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Znamo da je jedan od najboljih i najbolja stvar u nogometu je da ga ne možete zaustaviti sto posto jer nekada je predobar i to je dobra stvar u nogometu"

"Kada biste mogli uvijek mogli zaustaviti igrače poput Messija i Ronalda, to ne bi bila dobra stvar za publiku. Ali znamo kvalitete tog igrača i naravno da se moramo dobro braniti. Kada imamo loptu moramo biti dobro organizovani, ali to neće biti igra 'jedan na jedan' jer to ne volimo", rekao je Koeman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi