Cimirot pred Portugal: "Favoriti su, ali i Francuska je bila favorit protiv nas, pa..."

Osim njega govorio je i Gagro

Cimirot pred Portugal: "Favoriti su, ali i Francuska je bila favorit protiv nas, pa..."

Esmer Oštraković

Reprezentativci Bosne i Hercegovine vrijedno rade kako bi što spremije dočekali utakmicu koju naša reprezentacija igra u subotu protiv Portugala.

Jasno je da našu selekciju čeka jako težak protivnik, ali svi su puni samopouzdanja i nadaju se pozitivnom rezultatu.

Jedan od igrača koji se sa reprezentativcima sprema za utakmicu protiv Portugala, ali i protiv Luksemburga je iskusni Gojko Cimirot.

"Mislim da smo ovih osam dana radili veoma kvalitetno. Imali smo čak i po dva treninga i mislim da ćemo utakmicu sa Portugalom dočekati spremni", rekao je Cimirot.

Za Cimirota nije bilo velike pauze.

"Završio sam 4. pa nije bilo velike pauze, tako da sam u dobrom stanju", kaže Cimirot.

Oglasi

Portugal je veliki favorit, ali i mi imamo svoje šanse.

"Možemo se sjetiti utakmice sa Francuskom kada su oni bili veliki favoriti, ali smo mi odigrali sjajnu utakmicu. Isto tako vrijedi i za Portugal i mislim da možemo doći do pozitivnog rezutlata", završio je Cimirot.

Osim Cimirota izjavu za zvaničnu stranicu NSFBiH dao je i Nenad Gagro, trener u stručnom štabu Faruka Hadžibegića.

"Pripremni period teče po planu i programu koji je već ranije pripremljen. Igrači su jako motivisani i do sada je sve dobro", rekao je Gagro.

Neki igrači su ranije završili svoja prvenstva.

"Jeste, imamo taj određeni problem što su neki igrači završili dosta ranije. Imamo Džeku koji je završio prije par dana i pokušavamo naći neki balans", kaže Gagro.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Šta očekujete od utakmice sa Portugalom?

"Pa o Portugalu ne treba ništa posebno govoriti. Imaju igrače koji igraju najveće nivoe. Dugo godina su u samom vrhu svjetskog fudbala. Tu je i Ronaldo o kojem ne treba nešto posebno reći", završio je Gagro.

Top Komentari

Cimirot i fudbal isto Kao Marica i kriv ku..c, Portugal - BiH 5 : 0. Ako bude igrao Cimirot, onda nam se lose pise. Sumanjam da mozemo biti drugi u grupi. evropsko prvenstvo za nas ce biti vjeciti neostvareni san. Cim reprezentacija nema 11 igraca, a da su pri tom poznate klase i svijetu fudbala i nema jaku klupu sa 5 - 6 igraca, onda u tom slucaju ta reprezentacia nema sta traziti. Ovaj Hadzibegic za 2 do 3 mjeseca gubi selektorsku poziciju, zivi bili pa vidjeli. Kad procitam imena u sastavu reprezentacije, kao sto su: Milicevic, Kovacevic, Cimirot, Danilovic i jos neki, odmah mi se ogadi fudbal.
0 5
user1677074566
Glup je ovaj Cimirot
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi