Rafael Leao biranim riječima govori o Džeki, vjeruje da će BiH igrati u subotu "kao da je finale"

Jedna od uzdanica Portugala

Rafael Leao biranim riječima govori o Džeki, vjeruje da će BiH igrati u subotu "kao da je finale"

Edmir Škorić

Zvijezda Milana Rafael Leao nakon naporne sezone u Italiji, vratio se u Portugal i čeka duel sa Bosnom i Hercegovinom koji se u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igra u subotu navečer u Lisabonu.

Leao je bio ključan u Milanovom osvajanju titule prošle sezone, a u minuloj je također bio jako dobar bez obzira što su Rossoneri na kraju jedva izborili plasman u grupnu fazu Lige prvaka. Ipak, pamtiće se njihove dobre partije u najelitnijem klupskom takmičenju, budući da su došli do polufinala, gdje je ipak Inter bio jači.

Leao je postigao 16 golova uz 15 asistencija za Rossonere u sezoni iza nas, a vjeruje da će u reprezentaciji Portugala dobiti sve više slobode i mnogo više minuta na terenu nego ranije.

"Bila je ovo vrlo naporna sezona, s puno utakmica, ali kada dođe ovaj trenutak, umor nestane i želimo predstavljati svoju zemlju pred našom publikom. Umor nestane, želimo se plasirati na Evropsko prvenstvo", poručio je Leao na press konferenciji u rodnom Portugalu.

U Milanu je glavna figura, ali u reprezentaciji nema startni status. Zašto?

Oglasi

"Nema razloga. Kad dođem ovdje, ne razmišljam o tome, samo dajem sve od sebe. Ako stignem, to će biti s procesom, ne razmišljam o tome da budem starter ili igrač s klupe, pokušavam iskoristi svaku šansi i napredovati. Bit ću sretan kako god bude, ali najvažnije je predstavljati reprezentaciju".

Roberto Martinez je novi selektor Portugala i dosta je hvalio Leaa. "Kad je Martinez došao ovdje, bio je lično sa mnom i od prvog kontakta mi je davao dobre savjete. Imam puno povjerenje u njega, a i on u mene. Uvijek mi pokušava pomoći i imamo dobar odnos. Kada imate takav odnos s trenerom, onda je sve lakše i na terenu. Čista mi je savjest jer znam da trener ima povjerenja u mene".

Portugalski novinari su ga pitali o utakmici s BiH, sa fokusom na napadača gradskog rivala Intera, Edina Džeku.

"Da, Edin Džeko je glavna opasnost po nas. On je kompletan igrač i još uvijek čini razliku unatoč svojim godinama. On je igrač na kojeg moramo da obratimo pozornost. No, na poziciji stopera imamo kvalitetne igrače koji mogu da se nose s njim, iako mu ne treba puno prilika da napravi razliku. BiH će ući u ovaj meč kao da je finale i moramo najbolje da se pripremimo za to".

Oglasi

O novom ugovoru s Milanom?

"Odluka je pala već prije potpisivanja ugovora, rekao sam menadžerima da je to ono što želim. Kad sam stigao u Milan, klub me podržao na nevjerovatan način, nisam razmišljao ni o jednom drugom klubu ni o odlasku, želim ispisati povijest u Milanu".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Osvrnuo se na finale Lige prvaka i poraz Intera od Manchester Cityja, u čijim redovima su i dva Portugalca.

"Jesam, razgovarao sam s Diasom i Bernardom Silvom. Šteta što ja nisam došao do finala, ali sam sretan zbog njih", zaključio je ofanzivac Milana, kojeg ovog ljeta pokušava dovesti PSG, ali on je uvjeren da će ostati na San Siru.

Top Komentari

likCedoGroba
Samo sanicanina da ne stavi u prvih 11 imamo onda neke sanse
0 0
Drakula
Strasan igrac. Karat ce ih
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti