Cimirot: Hvala Sarajevu i divnim navijačima

Zadužio broj 16 u PAOK-u

Cimirot: Hvala Sarajevu i divnim navijačima

E. Škorić

Gojko Cimirot (22) od prije nekoliko dana je novi član grčkog PAOK-a.

Cimirot je potpisao trogodišnji ugovor s PAOK-om, u koji je stigao iz aktuelnog bh. prvaka Sarajeva.

On je u Grčkoj zadužio dres sa brojem 16, a putem službene stranice Sarajeva zahvalio se još jednom bivšem klubu i navijačima.

"I ranije, u počecima bavljenja fudbalom u seniorskoj konkurenciji, istakao sam kako je u Bosni i Hercegovini klub Sarajevo onaj za koji želim igrati. Jako sam sretan što sam imao priliku nositi bordo dres i nastupati pred koševskom publikom. Osjećam se ponosno sada kada gledam na sve ono što je bilo u protekle dvije godine. Osvojili smo Kup i naslov prvaka države, te najboljim navijačima u Bosni i Hercegovini donijeli veliku radost. Koristim ovu priliku da se zahvalim svima u Fudbalskom klubu Sarajevo na odličnoj saradnji u protekle dvije godine i također, hvala našim sjajnim navijačima, koji su, kako mene, tako i naš tim podržavali ", kazao je Cimirot, dodavši:

Potražite više informacija na temu Super League:

"Prelazak u PAOK za mene predstavlja stepenicu više u karijeri. Grčka liga je kvalitetna i nadam se da ću ispuniti očekivanja svih u novom klubu."

FK Sarajevo je zaželio puno sreće svom bivšem igraču i nastavku karijere. On je za dvije godine odigrao 78 utakmica u bordo dresu, a debitovao je 4. jula 2013. godine protiv Libertasa u kvalifikacijama za Europa ligu. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.