Cimirota želi i Celtic, PAOK odredio cijenu
Foto: EPA

Pišu mediji u Grčkoj

Cimirota želi i Celtic, PAOK odredio cijenu

Ukoliko je vjerovati natpisima grčke Gazzette, PAOK je spreman prodati bh. reprezentativca Gojka Cimirota. 

Trebinjac je nakon dobrih igara u PAOK-u skrenuo pažnju na sebe i sve su glasnije špekulacije da bi mogao promijeniti tim u ljetnom prijelaznom roku, a čini se da su i u solunskom klubu spremni na "život bez Cimirota". 

Interes za Cimirota je uz klubove iz Njemačke pokazao i Celtic, a Gazzetta navodi kako je PAOK-ov minimum za koji bi pristao na prodaju 3,5 miliona eura, što je svakako cifra manja od one koja stoji u ugovornoj klauzuli. U Cimirotovom ugovoru stoji klauzula od pet miliona eura, a u PAOK-u su očito spremni na kompromis kako svom veznjaku ne bi stajali na putu. 

Cimirot je protekle sezone bio jedan od ključnih fudbalera PAOK-a. Odigrao je 49 utakmica i jedan je od najstandardnijih bh. fudbalera u Evropi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi