Čini se da je sezona u Nizozemskoj gotova: Eredivizija suspendovana do 1. juna

Ajaxu titula?

Čini se da je sezona u Nizozemskoj gotova: Eredivizija suspendovana do 1. juna

Edmir Škorić
Teme:

Vlada Nizozemske je u ponedjeljak navečer najavila nove mjere za suzbijanje širenja virusa Covid-10.

Svi događaji na kojima se ljudi okupljaju zabranjeni su do 1. juna. To znači da će Eredivizija započeti najranije u junu, ali vrlo je neizvjesno može li se sezona uopće završiti.

To se tiče svih nogometnih utakmica, kako profesionalnih, tako i amaterskih. Međunarodna utakmica između nizozemske reprezentacije i Grčke, koja je bila na rasporedu 28. maja u Enschedeu, također će biti otkazana.

Mjera kabineta u početku se primjenjivala do 6. aprila. S novim rokom povećavaju se šanse da ostatak sezone Eredivizije ne može biti završen.

Nizozemski nogometni savez nalaže barem 15 dana trenažnog procesa prije nastavka prvenstvenih utakmica, pa djeluje nemoguće da se tek u julu odigra završni dio prvenstva...

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Po trenutnoj tabeli, Ajax bi bio prvak i direktan učesnik Lige prvaka, AZ bi bio pretkola Lige prvaka, Feyenoord bi otišao u grupnu fazu Evropske lige, a PSV, Willem II, Utrecht i Vitesse bi razigravali za preostala mjesta u EL.

Do kraja ove sezone u Nizozemskoj ostalo je devet kola, ali teško da će se odigrati. Čeka se i zvanična odluka KNVB-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi