Trener Ajaxa zbog koronavirusa ostao bez pola stručnog štaba

Problemi za Kopljanike

Trener Ajaxa zbog koronavirusa ostao bez pola stručnog štaba

Teme:

Velika rezultatska kriza potresa Ajax. Ispali su Kopljanici iz Kupa, a prije toga su ih u prvenstvu savladali Alkmaar i Heracles. Da stvari budu bolnije za holandskog velikana - Getafe je izbacio Ajax iz Lige Evrope.

Sada stižu vijesti o novim problemima za Kopljanike.

De Telegraaf piše da je pomoćni trener Christian Poulsen u izolaciji jer je došao u kontakt sa osobom koja je zaražena koronavirusom.

Osim Poulsena i kondiciononog trenera Alessandra Schoenmakera je zadesila ista sudbina, a u karantin je poslan i neimenovani fizioterpeuz Ajaxa.

Njima trojici je rečeno da ostanu u izolaciji barem do 13. marta - što se smatra mjerom predostrožnosti.

Navodno je Poulsen u petak bio na rođendanskoj zabavi, a naknadno je utvrđeno da je jedan od gostiju koji su također posjetili zabavu zaražen koronavirusom.

Za sada nema informacija da neko od članova stručnog štaba Ajaxa ima virus, dok je glasnogovornik amsterdamskog kluba ističe da trojac nema nikakve simptome.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ovakve vijesti stižu samo par sati nakon što je potvrđeno da je na koronavirus pozitivan nekadašnji danski reprezentativac Thomas Kahlenberg. On je virus pokupio upravo tokom boravka u Amsterdam.

Na ovaj način je trener Ajaxa Erik Ten Hag ostao bez svog pomoćnika i bez kondicionog trenera pred važno gostovanje Heerenveenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi