Cipetić neće po dobrom pamtiti debi: Osijek "razbio" Lokomotivu
FOTO - EPA

Cipetić neće po dobrom pamtiti debi: Osijek "razbio" Lokomotivu

A. Beganović

U okviru 17. kola hrvatskog fudbalskog prvenstva Osijek je u Zagrebu sa ubjedljivih 3:0 savladao Lokomotivu.

Osijek je u duelu sa Lokomotivom opravdao ulogu favorita. Dobra igra Osijeka na otvaranju meča krunisana je pogotkom u 18. minuti. Strijelac je bio Mierez.

Dest minuta prije odlaska na odmor isti igrač pogađa za 2:0 i to sa jedanaest metara. I u drugom dijelu Osijek je nastavio sa napadima, redale su se prilike pred golom Lokomotive, a u 58. minuti Bohar je pogodio za konačnih 3:0.

Bosannskohercegovački reprezentativac Branimir Cipetić odigrao je 90 minuta za Lokomotivu, no s obzirom na ubjedljiv poraz neće po dobrom pamtiti svoj debi. Pored Cipetića, 90 minuta za Lokomotivu je odradio i Stipo Marković, dok je Kemal Osmanković poraz svog tima odgledao s klupe za rezervne igrače.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Osijek se nalazi na čelu tabele sa 36 bodova, tri više od Dinama, ali i dvije utakmice više, dok je Lokomotiva osmoplasirana sa 12 bodova i po svemu sudeći će voditi grčevitu borbu za ostanak u društvu najboljih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi