Čirjaka od Sarajeva dijele samo liječnički pregledi?

Dogovorena saradnja

Čirjaka od Sarajeva dijele samo liječnički pregledi? · Saznajemo

A. Beganović

Hrvatski vezni fudbaler Frane Čirjak trebao bi pojačati redove Sarajeva, nezvanično saznaje SportSport.ba.

Nakon što je imenovan za novog šefa struke Feđa Dudić zajedno sa sportskim direktorom Emirom Hadžićem radi na sklapanju igračke križaljke za narednu sezonu.

Povezuju se sa bordom timom mnogobrojna imena, nude se Sarajevu preko agenata slobodni igrači, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz regiona, no svjesni su u Titovoj 38/b da ne smije napraviti mnogo grešaka.

Jedan od onih koji je označen kao fudbaler koji bi Sarajevu trebao donijeti dimenziju više u veznom redu je Frane Čirjak, koji je prema neslužbenim informacijama dogovorio saradnju sa višestrukim bosanskohercegovačkim prvakom i od potpisa ugovora dijele ga samo liječnički pregledi.

Nekadašnji fudbaler mostarskog Zrinjskog dres Plemića nosio je 79 puta u službenim nastupima. Sa Zrinjskim je Čirjak u sezoni 2017/2018 osvojio naslov prvaka Bosne i Hercegovine. U 79 odigranih utakmica Čirjak je za Zrinjski postigao dva pogotka kojima je dodao i deset asistencija.

Nakon tri godine provedene u Zrinjskom 26-godišnji fudbaler se otisnuo u Ukrajinu. Potpisao je ugovor sa tamošnjim članom elitnog ranga Lvivom. Odmah po dolasku u ovaj klub Čirjak se izborio za mjesto u timu, a ukupno je za sezonu i pol za Lviv odigrao 36 utakmica i pritom je postigao jedan pogodak kojem je dodao i osam asistencija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon što je Rusije izvršila agresiju na Ukrajinu Čirjak se vratio u Hrvatsku, a krajem marta skrasio se u Bugarskoj, tačnije u Lokomotivu iz Sofije. Za ovaj klub je odigrao šest utakmica, a u svom posljednjem nastupu postigao je pogodak.

Na kraju dodajmo da je prije dolaska u Zrinjski hrvatski veznjak nastupao za Luzern, Zagreb i Zadar, a ukoliko bude pružao partije kao što je u Zrinjskom, sasvim sigurno će biti pojačanje za tim Feđe Dudića.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

shzloshzlo
Opet Sarajevo mpravi ISTU GRESKU kao i svaki prijelazni rok zadnjih nekoliko godina od kada ih je kupio onaj...gomuliaju bez veze...i opet ce malo hajra od ovoga biti.Imam takav predosjecaj.
4 14
SeoRusilac
Galaktikosi iz Lavora
6 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi