Ćiru pitali da izabere između BiH, Irana i Kine: Meni je najbolje bilo tamo gdje mi je lova najveća

U svom stilu

Ćiru pitali da izabere između BiH, Irana i Kine: Meni je najbolje bilo tamo gdje mi je lova najveća

E. Čaušević

Legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević večeras je gostovao u poznatoj emisiji Podcast Inkubator koja se emituje na YouTubeu.

Ćiro je zasigurno jedan od najzanimljivijh ljudi u svijetu sporta, a njegove izjave će ostati dugo upamćene. Najbolji rezultat u trenerskoj karijeri ostvario je 1998. godine kada je s reprezentacijom Hrvatske bio treći na svijetu.

U svojo karijeri vodio je mnoge klubove i reprezentacije, a ovaj rođeni Travničanin je 2008. godine preuzeo i klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Tada je naš tim krenuo uzlaznom putanjom i došao do prvog baraža za plasman na SP.

Zmajevi su tada predvođeni Ćirom igrali protiv Portugala i bili su veoma blizu plasmana na SP, ali na kraju nisu uspjeli. Ćiro se zadržao nešto više od godinu dana i nakon baraža je prepustio mjesto Safetu Sušiću.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U večerašnjoj emisiji jedno od pitanja bilo je i gdje je Ćiri bilo najbolje što se tiče reprezentacija, a birao je između Bosne i Hercegovine, Kine i Irana.

"Imam svoje paramatre. Gdje mi je najbolje? Meni je najbolje bilo tamo gdje mi je lova najveća. Šta se smiješ u vražiju mater iskrano ti kažem. Najbolje mi je bilo u Kini i Iranu zbog love. Ovdje sam radio za slavu. U BiH je bila veća lova nego ovdje, ali s Kinom se niko ne može mjeriti. Tamo mi kažu čeka te 800.000 dolara samo što dođem. U BiH je bilo dobro i opet taj Portugal, pa oni sve živo kupuju", rekao je Ćiro, a to možete pogledati na videu od 36:50.

Promo

Top Komentari

Penderinos
Stari lisac
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi