Ćiro Blažević otkrio bolnu istinu: "Kćerke nisu nijednom nazvale da barem pitaju 'kako si tata?'"
FOTO: D. Kurbegović

Legendarni trener nema podršku porodice

Ćiro Blažević otkrio bolnu istinu: "Kćerke nisu nijednom nazvale da barem pitaju 'kako si tata?'"

H. Zilić

Proslavljeni trener Miroslav Ćiro Blažević vodi veliku borbu sa karcinomom.

Legendarni Ćiro ne voli puno da priča o trenutnom stanju, a njegovo stanje svakako zanima sve u regionu gdje je Ćiro istinska legenda.

U izjavi za Story.hr. Miroslav Ćiro Blažević priznao je da u ovoj borbi nema podršku porodice, tačnije svojih kćerki.

"Već godinu i tri mjeseca imam rak, a od tada moje kćeri nisu pitale: Kako si, tata? Slobodno to objavite", rekao je Ćiro za pomenuti magazin.

Proslavljeni trener i bivši selektor Bosne i Hercegovine počektom septembra je otkrio da mu se bolest vratila i od tada se maksimalno posvetio novoj životnoj borbi. Karcinom mu je prvi put dijagnosticiran 2011. godine, a pobijedio ga je već dva puta.

Prije 17 godina godina se podvrgnuo operaciji raka prostate. Godinu dana kasnije dijagnosticiran mu je melanom u početnoj fazi, pa je i taj problem riješio operacijom.

Sada je pred Ćirom nova borba, a posljednje riječi govore da nema podršku porodice u cijeloj borbi što je svakako iznenadilo i razočaralo većinu javnosti u regiji.

Ostat će Ćiro upamćem po legendarnim utakmicama koje je vodio sa klupe. Sa Hrvatskom je 1998. godine osvojio bronzu na Mundijalu u Francuskoj, a kada je preuzeo reprezentaciju Bosne i Hercegovine, mnogi smatraju da je upravo sa Ćirinom erom prije 14 godina počela renesansa našeg reprezentativnog fudbala.

Blažević ima 87 godina, ali ranije je izjavio da hrabro podnosi liječenje i novu životnu borbu.

Ponekad je svjestan da se možda bliži kraj, ali pokušava maksimalno da bude pozitivan u postojećoj situaciji.

Top Komentari

pjanke.sa
Kcerke najvise vole tatu na svijetu. Ali znaju i da mrze najvise kada im ne pruzis ljubav. Tako da trebate cuti i drugu stranu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi