Lijepa nogometna slika danas je poslana sa stadiona Pirota u Travniku
Ćiro Blažević i Fuad Muzurović dobili su poklone na današnjem humanitarnom meču u Travniku

Humanitarna utakmica između BiH i Hrvatske

Lijepa nogometna slika danas je poslana sa stadiona Pirota u Travniku

D. Kurbegović

Danas je stadion Pirota u Travniku zasigurno bio centar BiH, ali i regije. U vezirski grad stigle su brojne regionalne zvijezde, kako bi pratile meč između humanih zvijezda Bosne i Hercegovine, te selekcije Hrvatske. Da sve to začini potrudio se bivši selektor Bosne i Hercegovine i Hrvatske, legendarni Ćiro Blažević, koji je danas postao počasni građanin Travnika.


Više od 5.000 ljubitelja nogometa na Piroti okupilo se kako bi s jedne strane gledalo Bolića, Glavaša, Muharemovića, Škoru, Džidića, Maletića, Tuku, dok su s druge strane u selekciji gostiju igrali Stanić, Vlaović, Olić, Kranjčar, Neretljak i brojne druge zvijezde.

Na današnjem spektaklu u Travniku uručene su brojne nagrade Ćiri Blaževiću, Zlatku Daliću, Johanu Sattleru, Fuadu Muzuroviću i ostalima, a odata je počast minutom šutnje preminulom Ivici Osimu.

Današnji meč se igrao u humanitarne svrhe, a cijeli prihod od utakmice bit će usmjeren prema Katoličkom školskom centru Petar Barbarić i novoizgrađenu školu u Travniku.
Sjajan organizator ove manifestacije bio je Ivica Džambić, iza kojeg je na desetine besprijekorno odrađenih humanitarnih akcija.

Danas se još jednom pokazalo da samo sport može ujediniti sve građane BiH, ali i regije, te da kao što je kazao selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić, ovakvih manifestacija može i mora biti u što većem broju u cijelom regionu.

Rezultat danasnje utakmice bio je u drugom planu za završen je rezultatom 5:5, a nakon meča uslijedit će i zajednička večera

Top Komentari

Dasler
Raja, hajte molim vas da “ocistimo” portal od smeca poput king_kenny, da ne citamo psovke mrtvih, kostiju, “kenjanja po mezarima” kako voli doticni to reci itd. Prijavite svaki njegov komentar kao vrijedjanje ili pisite redakciji na mail. Ovo je stvarno dno dna kako lik javno pise ovako odvratne stvari, uvrijedio je do sada 80% ljudi koji udju u dijalog ili raspravu s njim.
7 1
roki-rokic
Jeste ga pitali jeli se napio bosanke krvi? Hebovas on.
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi