Ćiro na veličanstven način dočekan u Travniku, Dalić naglasio jednu jako bitnu stvar
FOTO/VIDEO: D. Kurbegović

Humanitarni meč na Piroti

Ćiro na veličanstven način dočekan u Travniku, Dalić naglasio jednu jako bitnu stvar

H. Zilić

U Travniku je danas na rasporedu humanitarna utakmica između humanih zvijezda Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a u Vezirski grad stigle su mnoge regionalne fudbalske legende.

Poseban doček imao je bivši selektor Bosne i Hercegovine Ćiro Blažević.

Pune tribine Pirote su na spektakularan način dočekale Ćiru. Skandiranje i aplauz su se prolamali Pirotom, a Ćiro je sve prisutne pozdravio na sebi svojstven način.

Među prisutnima je i aktuelni selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić koji je istakao da su ovakve manifestacije jako bitne i da se svi zajedno moramo držati i podržavati jedne druge jer je to jedini ispravan put.

Današnji spektakl u Travniku privukao je veliku pažnju, a medijima se obratio i legendarni hrvatski reprezentativac Goran Vlaović koji je jedan od kreatora velikog trijumfa selekcije Hrvatske u četvrtini finala SP 1998. godine protiv selekcije Njemačke.

Među prvim na stadion stigao je i legendarni reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Konjić.

"Uvijek je lijepo gdje je fudbal, sport i zajedništvo. Presretan sam kada vidim ove ljude, budi se nostalgija, tu su ljudi s kojim sam igrao,koji su me trenirali. Tu je i legendarni Ćiro, tu smo da pozdravimo sve i da pokažemo da je sport važan u ovom depresivnom vremenu", rekao je Konjić i dodao:

"Prelijepo je ovo sve nakon svega što smo prošli u karijerama. Svi se prepoznamo po govoru, izgledu, ali svi su tu u nekom svom karakteru. Ostalo je to isto, to mi daje nadu i uživam u ovome."

"U Sarajevu sam danas, pratim reprezentaciju uvijek", dodao je za kraj legendarni Konjić.

Top Komentari

GuiliDamou
Treba onom kretenku od predsjednika Hrvatske poslati video iz Travnika danas…
3 0
Zulfikar
Sta je ovom napumpanom i utegnutom drotu, isprsio se kao da je narodni heroj…Hahaha kakvih sve balvana u Bosni ima da ne povjerujes.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi