Ciro Immobile vodeći u borbi za Zlatnu kopačku iako je dao 11 golova manje od Estonca

Prvi do 20 golova u sezoni

Ciro Immobile vodeći u borbi za Zlatnu kopačku iako je dao 11 golova manje od Estonca

Edmir Škorić

Sjajni napadač Laziju donio pobjedu protiv Napolija i nastavio golgeterski niz.

Immobile je fantastičan u sezoni u kojoj Lazio igra sjajno, ima 10 pobjeda u nizu i lovi Ligu prvaka. Italijanski reprezentativac je na 18 mečeva Serije A postigao 20 golova i ujedno je prvi igrač koji je stigao do te cifre u aktuelnoj sezoni.

Robert Lewandowski, napadač Bayerna, postigao je 19 golova na 17 mečeva u Bundesligi, dok je Timo Werner postigao 18 na isto toliko mečeva u istoj ligi.

Četvrti u borbi za Zlatnu kopačku je Jamie Vardy iz Leicestera sa 18 golova na 17 mečeva, dok je estonski napadač Erik Sorga, koji nastupa za Floru iz Talina, zabio 31 pogodak na 34 meča, no zbog (ne)kvaliteta lige on je smješten na peto mjesto u borbi za Zlatnu kopačku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kompletnu listu možete da pronađete OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi