Fotografisali se kao dječaci, danas su trebali biti na suprotnim stranama, ali sudbina to nije dala

Fotografija nastala prije 15 godina

Fotografisali se kao dječaci, danas su trebali biti na suprotnim stranama, ali sudbina to nije dala

A. Čaušević

Nerijetke su situacije da se prijatelji iz djetinjstva tokom karijere nađu na suprotnim stranama. Utakmica Brescia - Lazio je trebala biti okršaj Alfreda Donnarumme i Cire Immobilea, ali sudbijna je htjela drugačije. 

Donnarumma i Immobile su prijatljeli za cijeli život, dokaz tom je i fotografija nastala prije 15-ak godina na jednoj od italijanskih plaža.

Njih dvojica su rođeni u mjestu Torre Annunziata gdje su proveli dobar dio djetinjstva i tako postali veliki prijatelji.

Na ljeto 2005. godine godina su napravili zajedničku fotografiju s identičnim snom, da jednog dana igraju u Seriji A i postanu veliki fudbaleri.

View this post on Instagram

Uno scatto bellissimo di Ciro e Alfredo credo del 2005, abbracciati in riva al mare, nella nostra Torre Annunziata. Sono certo che entrambi sognavano di diventare grandi calciatori, lo stesso sogno che , sono sicuro, oggi tanti ragazzini della nostra citta' coltivano ogni giorno guardando ed ammirando le prodezze di questi due grandi campioni, ormai idoli indiscussi. Oggi c'e' Brescia- Lazio, purtroppo Alfredo non sara' della partita a causa di un infortunio e quindi non sara' possibile vederli in campo da avversari per novanta minuti. Resta questa bella immagine di due amici, cresciuti insieme, arrivati nel grande calcio dalla porta principale a suon di goal, senza perdere l'umilta' e la semplicita', due campioni che non perdono mai occasione per ricordare da dove vengono e chi sono, con quanta fame sono arrivati a coronare il loro sogno, senza che nessuno gli regalasse MAI niente. @alfredo_donnarumma @ciroimmobile17

A post shared by Domenico De Vito (@mimmo1908) on

Immobile je od tada prošao akademiju Juventusa, bio je u mnogim klubovima na Apeninima, igrao je u Borussiji Dortmund i Sevilli, a već četvrtu sezonu je član Lazija.

Donnarumma nije igrao u zvučnim klubovima kao Immobile. Uglavanom se vrtio po klubovima iz Serije B, a sa 29-godina je dočekao da igra u Seriji i to kao napadač Brescije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Danas su se trebali naći na suprotnim stranama, ali to se nije desilo. Immobile je bio na terenu stadiona Mario Rigamonti, ali ne i Donnarumma i to zbog povrede. Sudbina je htjela da se povrijedi baš pred duel protiv svog prijatelja i rivala iz djetinjstva...

Na kraju je pobjedu slavio Lazio s 1:2. Junak je bio ko drugi nego Immobile, zabio je oba gola uključujući pobjednički u sudijskoj nadoknadi. 

Top Komentari

Milos1312
Ja kontam lik pogino, a likova Boze sacuvaj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi