Cisse o priči da se vraća fudbalu: Ispočetka je bila šala, ali sada sam ozbiljan

Legenda čeka prvu ponudu

Cisse o priči da se vraća fudbalu: Ispočetka je bila šala, ali sada sam ozbiljan

Dobro poznati francuski napadač Djibril Cisse zaista ima namjeru da se vrati fudbalu.

Podsjetimo, Cisse se penzionisao prije dvije godine, ali nedavno je kazao za SoFoot kako ima namjeru da se vrati u francusku Ligue 1 kako bi dostigao brojku od 100 golova u toj ligi. Trenutno je zaglavio na 96 pogodaka.

Naravno, svi su tu njegovu izjavu uzeli s rezervom misleći da se možda radi o šači obzirom da Cisse skoro ima 39 godina i već je davno prošao zenit karijere.

Nekadašnji napadač Liverpoola danas je dao intervjuu za ugledni L'Equipe u kojem kaže kako je sve ispočetka bila šala, ali sada je ozbiljan u namjeri da se vrati u Ligue 1. Ponovio je da namjerava igrati besplatno za klub koji mu ponudi ugovor.

"Na početku je bila šala", počinje Cisse razgovor za L'Equipe: "Ali, malo po malo, stvarno je postala želja. Uvijek sam govorio da je dostizanje brojke od 100 golova vrlo važna stvar za mene. To što sam četiri gola udaljen od cilja me proganja. Ako i ne dostignem 100 golova, bar mogu reći da sam pokušao i mogu onda zatvoriti priču od 100 golova. Ali, dok ne pokušam sve, neću imati mira".

"Morate me prihvatiti kao dodatnog igrača u radnoj snazi, a ne kao element koji može igrati 90 minuta. Ne mogu lagati sebe u toj mjeri, ali svjestan sam da još uvijek mogu dati doprinos", dodao je čovjek koji je za Francusku igrao 41 utakmicu i postigao devet golova.

Dosadašnji 96 golova u Ligue 1 postigao je kao član Auxerrea, Marseillea i Bastije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Osim tih klubovia, u karijeri je igrao između ostalog još za Liverpool, Lazio, Panathinaikos, Sunderland, QPR...

Ostaje nam sada da vidimo da li će se pojaviti neki klub koji će mu ponuditi šansu. Podsjetimo, Ligue 1 je prekinuta i na priliku za igru Cisse će morati čekati barem do augusta za kada je planirana naredna sezona. 

Top Komentari

BobPaisley
...odlican igrac bio dok ga onaj stravican lom noge u Liverpoolu nije upropastio...poslije toga to vise nije bio isti igrac...sjecam se tada da je bilo prica da bi cak mogao ostati i bez noge,tako je tezak lom bio.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi