Djibril Cisse pronašao novi klub

Karijeru nastavlja u Italiji

Djibril Cisse pronašao novi klub

Endin Čaušević

Iskusni francuski napadač Djibril Cisse još uvijek ne želi da se penzioniše i nakon epizode u Švicarskoj odlučio se okušati u Italiji.

Cisse je prethodnu sezonu igrao u Yverdon-Sportu iz Švicarske, ali je nakon samo godinu dana odlučio da napusti klub. Iako je proslavio svoj 37. rođendan još uvijek ne želi da okači kopačke o klin, te je pronašao novi izazov u svojoj karijeri.

Naime, nekadašnji napadač Liverpoola karijeru će nastaviti u dresu italijanske Vicenze koja se takmiči u Seriji C. Cisse je sa ovim klubom dogovorio saradnju na godinu dana i imat će mogućnost da produži na još jednu sezonu ukoliko opravda očekivanja.

Cisse je karijeru počeo u dresu Auxerra, kasnije je još igrao za Liverpool, Marseille, Sunderland, Panathinaikos, Lazio, QPR, Al-Gharafu, Bastiju i Saint-Pierroise. U dresu Francuske odigrao je 41 utakmicu i postigao je devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti