Jedan i jedini Djibril Cisse vraća se iz penzije: Igrat ću džaba u Ligue 1 samo radi jednog cilja!

Nudi se klubovima iz Francuske

Jedan i jedini Djibril Cisse vraća se iz penzije: Igrat ću džaba u Ligue 1 samo radi jednog cilja!

Legendarni Francuz Djibril Cisse želi da se vrati nogometu.

Nekadašnji fudbaler Liverpoola okonačo je karijeru 2015. godine zbog teške povrede, ali nakon nekoliko godina se vratio te igrao za švicarsku ekipu Yverdon te italijansku Vincenzu 1902.

Opet se oprostio prošlog ljeta, ali u razgovoru za SoFoot otkrio je kako bi se vratio i igrao besplatno za bilo koju ekipu iz Ligue 1. Cilj mu je samo jedan - dostići 100 golova u francuskom šampionatu. Za taj poduhvat mu nedostaju samo četiri pogotka.

"Znate kako to ide s napadačima. Volimo golove, volimo postavljati nove ljestvice: 25, 50, 75... Za mene postoji ljestvica od 100 golova koja me progoni. Zaglavio sam na 96 otkad sam prestao igrati. Nedostaju mi četiri gola da dostignem cilj i to me izluđuje", priča Cisse.

"Želim se vratiti u Ligue 1 kako bih to dostigao. Ako me neki klub potpiše, mogu to dostići za dva ili tri mjeseca. Prilično sam tvrdoglav. Kada imam cilj radim sve kako bih ga dostigao. Spreman sam da se vratim i igram besplatno, bez plate, tako da nema mnogo rizika za klubove. Trenutno nisam u pregovorima ni s jednim klubom, ali nadam se da će se uskoro neki pojaviti", dodaje danas 38-godišnji napadač.

Cisse je najveći dio golova u Ligue 1 postigao u dresu Auxerra - čak 70. U to vrijeme bio je dva puta najbolji strijelac lige. To mu je omogućilo u ljeto 2004. godine transfer u Liverpool s kojim je u prvoj sezoni osvojio Ligu šampiona. Od tada je uspio postići 24 gola za Marseille i dva za Bastiju. Upravo u ovom posljednjem klubu je i okončao Ligue 1 karijeru. Bilo je to 2015. godine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Igrao je i po brojnim drugim ligama. Osim u Francuskoj i Engleskoj fudbalski hljeb je zarađivao i u Grčkoj, Italiji, Rusiji... Od poznatijih ekipa igrao je još za Sunderland, QPR, Lazio, Panathinaikos itd.

Za reprezentaciju Francuske upisao je 41 utakmicu te je postigao devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi