Bayern bi najradije da se nije ni igralo: Pepova mašinerija razbila Bavarce na Etihadu!

Potop Tuhelove ekipe u Engleskoj

Bayern bi najradije da se nije ni igralo: Pepova mašinerija razbila Bavarce na Etihadu!

Edmir Škorić

Manchester City i Bayern odigrali su prvi meč četvrtfinala Lige prvak na Etihadu, a ekipa Thomas Tuchela na kraju je doživjela težak poraz rezultatom 3:0.

Niko i nikada ne treba da otpiše Bayern, ali nakon večerašnjih 90 minuta na Etihadu trebaće pravo čudo Bavarcima da se plasiraju u polufinale Lige prvaka.

Ekipa koju odnedavno trenira Thomas Tuchel razbijena je na Etihadu i pitanje je može li da se oporavi pred uzvrat koji će se igrati na Allianz Areni.

Početak utakmice bio je izjednačen, iako je City vršio pritisak na gol gostiju, a prvu priliku imao je u 22. minuti, kada je Haaland pucao, ali ravno u Sommera.

U 26. minuti Musiala je uzvratio, pucao je sa 15 metara, ali Ruben Dias je u posljednji čas blokirao. I onda u 27. minuti majstorija Rodrija, koji postiže spektakularan gol udarcem sa preko 20 metara, nakon kojeg Sommer nije imao nikakve šanse i City je došao do vrijedne prednosti.

Oglasi

Bayern je potom preuzeo inicijativu, a umalo primio i drugi gol u 34. minuti, kada je Gundoban iz blizine snažno pucao iz voleja, ali švicarski golman sjajno brani.

Gosti iz Minhena kreću u napade od početka drugog dijela i ostavljaju mnogo prostora domaćinu. Defanzivci Bayerna, naročito Upamecano, bili su očajni, radili su pogreške, a jedna takva ih je koštala gola.

Dogodilo se to u 70. minuti kada je Upamecano izgubio loptu u pokušaju da predribla Grealisha, koji sjajno ostavlja za Haalanda, Norvežanin savršeno centrira na drugu stranu, gdje je Bernardo Silva bio potpuno sam i glavom povećava vodstvo na 2:0.

Taj gol je dotukao goste, a ubrzo je stigao i treći. U 77. minuti Stones spušta loptu za Haalanda, koji je još jednom pokazao klasu i lagano zabio za 3:0 i na neki način presudio Bayernu.

Oglasi

I pored 3:0 City je bio opasan pred golom Bayerna, koji ovu noć mora što prije da zaboravi, te da pokuša u revanšu da napravi čudo, no bit će to izuzetno teško, skoro i nemoguće.

U drugoj utakmici večeri Benfica je ugostila Inter Edina Džeke, koji je na kraju slavio sa 2:0 golovima Barelle i Lukakua sa penala, dok je bh. napadač dobio žuti karton na klupi jer je ušao na teren slaveći gol Belgijca.

Manchester City - Bayern 3:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Manchester City: Ederson; Akanji, Dias, Ake, Stones - Rodri, Gundogan, De Bruyne - Bernardo Silva, Grealish, Haaland

Bayern: Sommer; Upamecano, De Ligt, Davies, Pavard - Goretzka, Kimmich - Musiala, Sane, Coman - Gnabry

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NoSikiriky
Da, naravno, City mi je baš gotivna ekipa, ni blizu da ih usporediš sa PSG-om....
5 1
Kaže koja je razlika između bosanca i navijača bayerna Nema razlike glupi ko k...c
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi