Tuchel i Salihamidžić pred utakmicu protiv Cityja ponizili Mullera!

Obrazložili su svoju odluku

Tuchel i Salihamidžić pred utakmicu protiv Cityja ponizili Mullera!

Admin Čaušević

Thomas Muller je živa legenda Bayerna, sjajni ofanzivac je odigrao "mali milion" velikih mečeva u dresu Bavaraca. Kao da je rođen za ključne mečeve, međutim protiv Manchester Cityja u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka je zavšio na klupi.

Muller je među najskusnijim igračima u Bayernu, zna kako igrati velike mečeve i pravi je vođa na terenu, ali je Tuchel odlučio da ga ostavi na klupi.

Novi trener Bavaraca je odlučio da ispred Mullera šansu da kvartetu Sane-Musiala-Gnabry-Koman što je iznenadilo mnoge, pogotovo navijače njemačkog velikana.

"Željeli smo igrale koji su trkači i brzo driblaju i koji su brzi na dužu distancu. Odluka oko Thomasa je teška, volim Thomasa, ali ne očekujemo utakmicu koja mu odgovara."

"Njegova zona je zadnjih 30 metara, gdje je svjetska klasa, ali mislim da do te zone terene možemo doći samo brzinom."

"Danas smo imali kratki razgovor. Thomas je pametan, zna šta se danas očekuje. To je karakteristika ove utakmice koja ne odgvara njegovoj klasi i snazi."

Oglasi

Obrazloženje da se Muller nađe na klupi dao je i Hasan Salihamidžić kazavši da je Bayernu potrebna brzina.

"Imamo brzinu prema naprijed, da brzo prebacimo loptu u posljednju zonu. Vidjet ćemo da li ćemo to moći i pokazati", kazao je Salihamidžić.

U prve tri utakmice od dolaska na klupu Tuchel je koristio Mullera u startnoj postavi, međutim na iznenađenje svih protiv Građana je iskusni Nijemac ostao na klupi.

Muller je cijelu karijeru član Bayerna, sa ovim klubom je osvojio dvije Lige prvaka, savršeno zna kako igrati ovakve i slične mečeve pa i ne čudi nezadovljstvo navijača Bayerna što ostao na klupi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iskusnog 33-godišnjaka nikad nije krasila brzina, ali je svojom tehnikom, borbenošću i taktičkom disciplinom uvijek bio noćna mora za sve protivnike. Tuchel kao da je na to zaboravio.

Prvak svijet sa Elfom iz 2014. godine je u igru na Etihadu ušao u 80. minuti, ali nije pomogao previše svom timu koji je na kraju ubjedljivo poražen sa 3:0.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Tuchel kaže zna šta ga očekuje, napuniše ih ko punjene paprike hahahahaahahha
1 0
user1676368963
**** ti Tuhel mater Brazzo, koji ***** si ga doveo kad si imao trenera bez primljenog gola u ligi prvaka. Jebla te logika
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi