City dobio novu 'devetku'
(Foto: EPA)

Jesus dobio novi broj

City dobio novu 'devetku'

M. Šljivak

Manchester City dobio je novu 'devetku'.

Brazilac Gabriel Jesus odlučio je promijeniti broj na dresu i u narednoj sezoni će umjesto broja 33 nositi broj devet.

Broj devet u Cityju niko nije nosio u prethodne dvije godine. Posljednji koji je nosio 'devetku' bio je španski napadač Nolito i zbog njega je po dolasku u klub u januaur 2017. godine Jesus morao da odabere broj 33.

Međutim, sada je dobio šansu da promijeni broj. To je i učinio i u narednoj sezoni će imati broj koji nosi i u reprezentaciji Brazila.

Ranije su devetku Cityja nosila mnoga poznata imea. Prije Nolita imali su je Alvaro Negredo, Emmanuel Adebayor, Valeri Bojinov, Emile Mpenza, Andy Cole, Paulo Wanchope...

Gabriel Jesus je po dolasku iz Palmeirasa 2017. godine nastupio u ukupno 99 utakmica i postigao je 45 golova za Građane sa kojima je osvojio i dva naslova prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi