Kyle Walker potpisao novi bogati ugovor sa Manchester Cityjem

Englez ostaje vjeran Građanima

Kyle Walker potpisao novi bogati ugovor sa Manchester Cityjem · Zvanično

Nakon perioda pregovora Kyle Walker je danas potpisao novi ugovor sa Manchester Cityjem i tako produžio saradnju sa Građanima za dodatne dvije godine.

To znači da bi Walker u Manchester Cityju trebao ostati do 2024. godine.

Manchester City je danas i potvrdio produženje saradnje sa 29-godišnjim defanzivcem, a engleski mediji špekulišu da novi ugovor Walkeru garantuje 180.000 funti (202.000 eura) sedmično.

"Uzbuđen sam zbog potpisivanja novog ugovora. Igranje za City je sve ono što sam i zamišljao, pa i više", izjavio je Walker nakon potpisivanja ugovora, pa dodao:

"Bila je ovo lagana odluka. Želim se boriti za trofeje, igrati na najvišem nivou, a osjećam i da sam itekako napredovao kao igrač od kada sam ovdje".

Kyle Walker je u Manchester City stigao 2017. godine iz Tottenhama za nešto više od 52 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od tada je u dresu Građana upisao ravno 100 nastupa, postigao je dva gola i zabilježio osam asistencija.

Za dvija godine na Etihadu, Walker je sa Cityjem osvojio šest trofeja. Dva put je postao prvak Engleske, dva puta osvojio Liga kup, te jednom FA kup i engleski Super kup.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi