Kupuju li vlasnici Manchester Cityja velikana iz regiona? Stigao je odgovor iz kluba!
Foto - EPA

Oglasio se predsjednik

Kupuju li vlasnici Manchester Cityja velikana iz regiona? Stigao je odgovor iz kluba!

M. Šljivak

Grupacija City, koja je vlasnik Manchester Cityja i još 11 drugih klubova širom svijeta, planira kupiti još jedan klub.

Novi član grupacije trebala bi postati brazilska Bahia za koju su arapski bogataši ponudili 200 miliona eura i Fudbalski savez Brazila uskoro bi mogao ozvaničiti prodaju.

Prethodnih dana pojavila se informacija kako bi grupacija City mogla stići i u region. Slovenački mediji objavili su kako bi NK Olimpija iz Ljubljane mogla postati dio velike grupacije.

Nakon ovih špekulacija reagovao je vlasnik i predsjednik velikana iz Ljubljane Adam Delius. On je odbacio navode o bilo kakvim pregovorima o prodaji kluba.

"Postoje neutemeljene špekulacije o prodaji NK Olimpija Ljubljana i kao predsjednik kluba želim kategorički odbaciti navode o bilo kakvim pregovorima koji idu u tom pravcu".

"Uz dosta discipline, napornog rada i uz neke nepopularne odluke, ponosni smo na rezultate koje smo ostvarili u dosadašnjem dijelu sezone. Uspješni koraci mogu biti ostvareni samo zajedno".

Oglasi

"Ponosan sam na moj klub NK Olimpija Ljubljana i kao predsjednik ću ga nastaviti voditi do novih uspjeha. Želim se zahvaliti svim uposlenicima, posebno treneru Albertu Rieri i našim igračima za naporan rad. Hvala i navijačima za konstantnu podršku", saopštio je ovaj njemački biznismen.

Delius očigledno ima velike planove s Olimpijom. Prvi cilj je osvajanje titule prvaka Slovenije, a zatim i konkretan rezultat i u Evropi.

Olimpija je osvojila šest naslova prvaka Slovenije, imaju osvojenih sedam Kupova ove zemlje, a u prethodnim godinama prošli su kroz dosta problema.

Klubu je jedno vrijeme prijetilo i gašenje. Uspjeli su se međutim vratiti iz nižih rangova i ponovo stići u vrh slovenačkog fudbala.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Klubovi u vlasništvu City Football Group su:

Manchester City, New York City FC (SAD), Melbourne City (Australija), Montevideo City Torque (Urugvaj), Girona (Španija), Sichuan Jiuniu (Kina) , Mumbai City (Indija), Club Bolivar (Bolivija) , Lommel SK (Belgija), Yokohama Marinos (Japan), Troyes (Francuska) i Palermo (Italija).

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi