City na plus pet, West Ham slavio kod Newcastlea
Manchester City je bez poraza poslije 14 kola i ima 12 pobjeda i samo dva remija

Premier liga

City na plus pet, West Ham slavio kod Newcastlea

Edmir Škorić

Manchester City je na Etihadu u okviru 14. kola engleske Premier lige ugostio Bournemouth i slavio je s 3:1.

Novom pobjedom Građani su uspjeli da odu Liverpoolu na plus pet, s tim da Redsi sutra igraju gradski derbi protiv Evertona na Anfieldu.

Kako god, još jedna sigurna pobjeda Cityja, koji ima omjer 12-2-0 i za sada je na dobrom putu da odbrani titulu.

Asmir Begović nije uspio da zaustavi nemilosrdne igrače Cityja, a strijelci za domaće bili su Bernardo Silva, Sterling i Gundogan, dok je Wilson postigao jedini gol za goste.

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham je pogocima Javiera Chicharita Hernandeza  (2) i Andersona s 3:0 slavio na St. James Parku protiv Newcastlea, dok je Leicester na King Poweru golovima Vardyja iz penala i Maddisona srušio Watford.

Crystal Palace je preko McArthura i Townsenda savladao Burnley (2:0), a Brighton je odnio čitav plijen iz Huddersfielda (2:1).

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi