City razbio Brighton, dva nova gola Tammyja Abrahama Chelseaju nisu bila dovoljna

Premier liga

City razbio Brighton, dva nova gola Tammyja Abrahama Chelseaju nisu bila dovoljna

E. Škorić

Manchester City je upisao novu pobjedu, očekivano, dok je Chelsea prokockao 2:0 protiv Sheffield Uniteda.

City je nakon remija s Tottenhamom vezao dvije uvjerljive pobjede - prvo na strani kod Bournemoutha, a zatim na Etihadu protiv Brightona (4:0).

De Bruyne je već u drugoj minuti trasirao put do pobjede svom timu, a do kraja meča Sergio Aguero postiže dva gola i donosi sigurna tri boda Građanima, da bi konačnih 4:0 postavio Bernard Silva po ulasku u igru na asistenciju Aguera.

Chelsea je na Stamford Bridge ugostio Sheffield United i na kraju je osvojio samo bod, a imao je 2:0. Tammy Abraham je opet odradio sjajan posao, ali... On je mrežu gostiju tresao u 19. i 43. minuti, dok je za Sheffield Robinson postigao gol za 21, a u finišu je Zuma postigao autogol. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham je pobijedio Norwich s 2:0, Leicester je bio bolji od Bournemoutha rezultatom 3:1, dok je Crystal Palace savladao Aston Villu s 1:0. Susret Newcastlea i Watforda završen je rezultatom 1:1.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi