Nikome nije jasno zašto je Hazard izabran za najboljeg igrača Evropske lige

Na nivou je bio samo u finalu

Nikome nije jasno zašto je Hazard izabran za najboljeg igrača Evropske lige

Endin Čaušević

Eden Hazard jučer je zvanično proglašen za najboljeg igrača Evropske lige u prošloj sezoni.

Hazard je prošle sezone osvojio trofej Evropske lige u dresu Chelseaja nakon što su u finalu savladali Arsenal sa 4:1. Belgijanac je briljirao u finalu sa dva gola i dvije asistencije.

Prije jučerašnjeg izvlačenja grupa za novu sezonu ovog takmičenja objavljeno je da je Hazard dobio nagradu za najboljeg igrača prošle sezone Evropske lige.

Međutim, mnogima nije jasno kako je novi igrač Real Madrida zaslužio ovu nagradu. Naime, Hazard je odigrao svega 33% mogućih minuta u Evropskoj ligi, te je jedino briljirao u finalu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

S dva gola iz finale i dvije asistencije je sve što je Hazard uradio u cijeloj sezoni Evropske lige. Mnogi su očekivali da bi ova nagrada mogla otići u ruke Luke Jovića ili Oliviera Girouda koji su bili na vrhunskom nivou tokom cijelog takmičenja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

arsenal_fan_1886
cim potpises za real odmah ti daju nagradu, pa makar i za zasluge za prethodni tim, dakle fudbal je biznis prvenstveno, malo romantike, pa tek sve ostalo. trofeji su samo marketing, to je perez davno skonto...medjutim mladja raja i budale u starijim godinama se pale na trofeje
1 15
BillyPiton
Causevicuuu. Ofiran si. Po naslovu znam da si ti napisao da i ne udjem.
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi