Ćivić donio pobjedu Ferencvarosu za kraj sezone iz snova u Mađarskoj
Foto: fradi.hu

Sjajni bh. bek

Ćivić donio pobjedu Ferencvarosu za kraj sezone iz snova u Mađarskoj

E. Ganibegović

Za kraj sezone, Ferencvaros je u okviru 33. kola mađarske OTP Bank lige s 1:2 slavio kod Gyirmota.

U petoj minuti Ćivićje bio u odličnoj poziciji, nije šutirao na gol nego je iz oštrog ugla dodao loptu, ali je domaća obrana uspjela očistiti u korner koji nije predstavljao opasnost.

Nakon toga još pokušaja Bosanaca. U 29. minuti šut Bešića nije bio problem  za domaćeg golmana. 

Do vodstva Ferencvaros stiže u nadoknadi prvog poluvremena kada je pogodio Bassey.

Mogao je nigerijski napadač odmah zabiti i drugi gol, ali je njegov udarac odbranio domaći golman, a Ćivić ne koristi odbijenac.

Istekom 53. minute Lončar je pokušao, ali Rusak brani. Propuštene šanse osvetile su se gostima je ru 57. minuti Varga pogađa za 1:1.

Oglasi

U 79. minuti ponovno je pukla domaća mreža, a gol za pobjedu i posljednji gol za kraj sjajne sezone postiže Eldar Ćivić. 

Za Ferencvaros su danas Eldar Ćivić i Muhamed Bešić odigrali svih 90 minuta, dok je Stjepan Lončar igrao do 84. kada je zamijenjen.

Bh. kolonija u Ferencvarosu koju osim pomenute trojice igrača zatvara Adnan Kovačević, ove sezone osvojila je duplu krunu u Mađarskoj.

OTP Bank liga, 33. kolo:

Gyirmot - Ferencvaros 1:2 (Varga 57'; Bassey 45+1', Ćivić 78')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi