Ćivić osvojio Mađare: Početak je bio težak, ali trud se uvijek isplati

Bh. reprezentativac u timu polusezone

Ćivić osvojio Mađare: Početak je bio težak, ali trud se uvijek isplati

S. Mlaćo

Sjajnu polusezonu iza sebe u redovima Ferencvaroša ima bh. reprezentativac Eldar Ćivić.

Naime, Ćivić se našao u timu polusezone, te tako potvrdio da svoje kvalitete.

U prvenstvu je odigrao 11 utakmica i dodao tri asistencije.

"Polusezona koja je iza nas mene za mene je bila veoma uspješna. Nakon početka koji je bio težak, došao je period kada se trud i zalaganje isplatilo. Uvezao sam posljednjih 12 utakmica u početnoj postavi, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Evropskog ligi", kaže Ćivić za SportSport.ba.

Period adaptacije bio je veoma težak za njega.

"Naravno da je malo teže kada dođete u novi klub. Nova liga i drugačiji stil nogometa, ali hvala Bogu brzo sam se navikao i evo stiglo je priznanje koje ste naveli. Priznanje sigurno dobija na značaju obzirom da mi je ovo tek prva polusezona u mađarskom prvenstvu", dodao je bh. reprezentativac.

Ćivić je u Ferencvaroš stigao na ljeto ove godine iz Sparte Prag, te potpisao trogodišnji ugovor.

Za reprezentaciju BiH upisao je devet nastupa uz jedan pogodak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi