Član bh. prvoligaša prije treninga na 'opasnom' radu: "Odlučio sam se žrtvovati za svoj grad"
Musić (lijevo) u duelu Kupa protiv GOŠK-a

Nogometaš Rudara pomaže, te vjeruje u skoriju normalizaciju stanja

Član bh. prvoligaša prije treninga na 'opasnom' radu: "Odlučio sam se žrtvovati za svoj grad"

S. Mlaćo

Pandemija koronavirusa i dalje je glavna tema kako u našoj zemlji, tako i cijelom svijetu.

Sve je stalo, a građanima se preporučuje da poštuju propise i upute odgovornih.

Vrijedno se radi i na terenu. Volonteri te brojni drugi svoje vrijeme izdavajaju kako bi pomogli građanima u svakodnevnici koja već odavno nije ista.

I 26-godišnji član kakanjskog Rudara Omer Musić vrijedno radi na terenu. Iako i samog sebe tako dovodi u opasnost, vjeruje da svojim doprinosom može puno pomoći kako bi se život što prije vratio u normalu.

Želi pomoći svom gradu, a pored profesionalnog igranja za FK Rudar, zaposlenik je službe Civilne zaštite Općine Kakanj. Sa timom za kontrolu samoizolacije svaodnevno je na terenu, ali stiže i odraditi trening.

"Dobrovoljno sam se prijavio sa željom da pomognem i tako dam svoj doprinos. Situacija je komplikovana, dosta je ozbiljna i zbog toga se mnogi ne odlučuju raditi sada ovaj posao. Zaista je opasno, to kažu i naše službe, ali bio sam spreman žrtvovati se kako bi se izborili ja, ali i moj grad sa ovim, te život vratili u normalu", priča Musić za SportSport.ba.

Pored toga što pazi na građane, mora paziti i na samog sebe.

"Zaštitim se maksimalno koliko je to moguće. Mi u službi smo skoncentrisani većinom na zaštitu ljudi i materijalnih dobara u ovim vanrednim situacijama".

Kao osoba sa terena, a to je i najbolje mjerilo, pravi je sagovornik za pitanje da li građani Kaknja poštuju propise.

"Da, 99 posto. Ima i onih jedan posto koji istupaju od svega".

Kada završi jedan posao ide na drugi.

"Čim završim, bukvalno s posla odem samostalno odraditi trening. Tako se psihički, ali i fizički odmorim od onog čega se nagledam preko dana na poslu. Samim tim se i spremam, odnosno održavam formu".

Da li će prvenstvo krenuti, kakve su tvoje procjene, kakve su procjene tvojih kolega na terenu uopće sa pandemijom koronavirusa?

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Po svim procjenama mjesec april je ključan. Ako njega prebrodimo kako treba i držimo se pravila, ostanemo u kućama, mislim da će ako Bog da sve biti uredu. Već od mjeseca maja bi mogli očekivati da se situacija pomalo stabilizuje i smiruje. Vlasti će tada odlučiti kada ćemo krenuti u trenažni proces. Nogomet mi zaista puno nedostaje, a i svim mojim kolegama", dodao je član Rudara Omer Musić na kraju razgovora za SportSport.ba.

U dosadašnjoj karijeri Musić je nastupao i za Mladost Doboj Kakanj, te NK Metalleghe BSI.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi