Ibra se zaletio na Seedorfa, ali je ubrzo zažalio: Čuo je riječi poslije kojih je stao kao ukopan!

Antonio Cassano prepričao do sada nepoznatu anegdotu

Ibra se zaletio na Seedorfa, ali je ubrzo zažalio: Čuo je riječi poslije kojih je stao kao ukopan!

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović je nekoliko mjeseci u penziji. Njegova karijera je trajala dvije decenije uz mali milion anegdota. Međutim, svako malo se pojavi nešto novo. Posljednju je ispričao Antonio Cassano koji je sa Šveđaninom bh. korijena igrao u Milanu.

Ibrahimović je promijenio mnogo kluba, ali samo je za Milan ostao emotivno vezan. Posljednjih sedmica intenzivno pregovara sa Rossonerima oko povratka na neku od menadžerskih pozicija radi mira u svlačionici.

Tokom igračkih dana za italijanskog velikana je igrao u dva navrata te je oba puta uspio na San Siro donijeti Scudetto. Prvi put je to uradio 2011. godine kada su s njim još igrala brojna zvučna imena.

Tada su osim Ibre između ostalih dres Rossonera nosili Ronaldinho, Gennaro Gattuso Andrea Pirlo, Clarence Seedorf, Antonio Cassano, Gianluca Zambrotta i brojni drugi. Na klupi je sjedio Massimiliano Allegri.

Seedorf i Ibrahimović tokom igračkih dana u Milanu

Upravo je Cassano ispričao do sada nepoznatu anegdotu koja se tiče Ibrahimovića i Seedorfa kada je Šveđanin bh. korijena odlučio da se obračuna sa legendarnim veznjakom iz Nizozemske.

Krenuo je tada Ibra prema Seedorfu bio je spreman na sve, a onda je čuo Allegrijeve riječi i automatski se zaustavio.

Oglasi

"Postoji scena koju mogu ispričati jer je sada zastarjela. Svađa Ibre i Seedorfa uoči Fiorentine i Milana koju smo tada dobili sa 2:0 Clarence je uzeo loptu i rekao 'nećemo trenirati danas'.

"Ibra je krenuo prema Clarenceu. U tom trenutku Allegri je uzeo loptu i postrojio nas u krug, rekavši nam da je on glavni i da moramo učiniti što on kaže."

"'Možete se svađati, vrijeđati, ali radit ćete ono što vam ja kažem!'", rekao im je Allegri."

"Tada su na teren zajedno izašli Seedorf i Ibra te smo dobili šest ili sedam utakmica zaredom", ispričao je Cassano.

Allegri daje savjete Ibrahimoviću dok je bio trener Milana

Milan je te sezone osvojio Scudetto, a Ibra i Seedorf su se na San Siru zadržali do ljeta 2021. godine. Prvi je otišao u PSG, a drugi u Botafogo.

Nizozemac je ubrzo završio karijeru, sjedio je na klupi nekoliko klubova, između ostalih ih i Milana, dok Zlatan tek treba da odluči šta će dalje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

A što se tiče "mirotvorca" Allegrija on je svoje trenersko znanje najbolje demonstrirao u Juventusu s kojim je osvojio nekoliko titula prvaka Italije te odveo Staru damu dva puta u finale Lige prvaka. I danas je trener Bianconera.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi