Fudbalski svijet u čudu, Carlos u nevjerici: Je li realno da ovako izgleda 47-godišnji Seedorf

I dalje u vrhunskoj formi

Fudbalski svijet u čudu, Carlos u nevjerici: Je li realno da ovako izgleda 47-godišnji Seedorf

A. Čaušević

Clarence Seedorf već nekoliko dana boravi u Istanbulu u cilju promocije UEFA-inog finala Lige prvaka, a mnogi su ostali u čudu zbog njegovog izgleda.

Seedorf je u aprilu proslavio 47. rođendan, a svi koji ga vide uživo na terenu bi rekli da je dvije decenije mlađi.

Čuveni Nizozemac je zajedno sa ostalim legendama fudbalske igre učestvovao u egzbicionom meču u fan zoni i naprasto oduševio.

Višestrukom osvajaču Lige prvaka vrijeme i godine ne mogu ništa. Dok su ostali njegovi saigrači izgledalo poprilično zapušteno ili su vidno ostarili u odnosu na igračke dane to nije slučaj sa Seedorfom.

Oglasi

Svojevremeno jedan od najboljih veznjaka svijeta je kopačke o klin okačio prije 10 godina, ali odlazak u penziju uopšte nije ostavio traga na njegov fizički izgled i formu.

Tokom igračke karijere Seedorf je Ligu prvaka osvajao dva puta sa Milanom te po jednom sa Ajaxom i Real Madridom.

Najbolniji poraz u Istanbulu je pretprio 2005. godine kada je sa Rossonerima izgubio od Liverpoola u, za mnoge, najboljem finalu Lige prvaka ikad.

Ipak, vrijeme je učinilo svoje i rane na čuveni poraz od Reda su izblijedile što je potvdio i sam Seedorf.

"Za Istanbul imam sjajna sjećanja unatoč tom finalu. Turska je fudbalska zemlja, mi smo u nevjerovatnom gradu s nevjerovatnima stadionima i da, imali smo to iskustvo, ali moram reći da je to dio sporta, zar ne?", poručio je Nizozemac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U Ligi prvaka ovaj nekada sjajni fudbaler je ukupno skupio 125 nastupa te je i dalje jedini u hostirji koji je osvojio prestižno takmičenje osvojio sa tri različita kluba.

Nakon što je završio karijeru počeo se baviti trenerskim poslom, jedno vrijeme je trenirao Milan, zatim Deportivo La Corunu, a bez posla je već četiri godine, tačnije otkako je napustio klupu reprezentacije Kameruna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi