Clarence Seedorf pronašao novi trenerski angažman

Preuzeo Deportivo

Clarence Seedorf pronašao novi trenerski angažman

Holandski stručnjak Clarence Seedorf, kojeg su nedavno čak i povezivali sa preuzimanjem fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, će svoju trenersku karijeru nastaviti u Španiji.

Seedorf je danas predstavljen kao novi trener Deportivo La Corune, gdje će zamijeniti Cristobala Parrala koji je nedavno dobio otkaz.

Bivši reprezentativac Holandije u dosadašnjoj trenerskoj karijeri nema previše iskustva, ali svakako da mu je najveći uspjeh treniranje Milana kojeg je vodio 2014. godine.

Naredni angažman je Seedorf imao u kineskom Shenzenu 2016. godine, a bez angažmana je bio proteklih godinu dana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Clarence Seedorf je sa Deportivom potpisao ugovor do kraja sezone i pokušat će spasiti nekada slavni klub iz La Corune ispadanja u niži rang.

Deportivo se nakon 22. kola španskog šampionata nalazi na 18. mjestu, tri boda od sigurne zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi