Fudbalski putopisac nigdje nije doživio ono što je sinoć na Grbavici

Britanac se oglasio na društvenim mrežama

Fudbalski putopisac nigdje nije doživio ono što je sinoć na Grbavici

Admin Čaušević

Među 13.000 gledatelja na stadionu Grbavica u susretu prvog pretkola Konferencijske lige bio je i određen broj stranih državljana koji su ostali impresionirani s onim što su vidjeli.

Pamtit će se atmosfera na stadionu Grbavica sa utakmice prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Dinamo Minska. Upravo na krilima navijača Željezničar se vratio iz mrtvih i odigrao 2:2 protiv bjeloruskog tima.

Na tribinama Grbavice se nalazio i Justin Walley, istinski fubalski putopisac koji obilazi stadione širom svijeta i bilježi svoje impresije.

Britanac je objavio kratki video atmosfere prije početka utakmice i sluteći po opisu očito je da nigdje nije doživio ono što je u domu FK Željezničar.

"Imam dovoljno sreće da gledam fudbal širom svijeta, ali ovo je nešto posebno", napisao je Walley u opisu videa.

Oglasi

Pasionirani zaljubljenik u bubamaru je bivši fudbaler te jedan od osnivača latvijskog kluba Riga United, autor je nekoliko knjiga te press menadžer reprezentacije Maršalskih ostrva.

Inače, utakmica Željezničar - Dinamo sa 13.050 gledatelja je bila najposjećenija u Evropi kada su u pitanju prvi mečevi prvog pretkola Konferencijske lige.

Navijači Željezničara zaslužuju sve pohvale za atmosferu, ali i činjencu da nije korištena pirotehnika i sa te strane neće biti kazne od UEFA-e.

Nema sumnje da će sinoćnji meč zauvijek ostati u sjećanju svim prisutnim posebno zbog načina na koji su se Plavi vratili u igru te zadržali šanse da mogu doći do drugog pretkola.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Željezničar je do posljednjih desetak minuta meča zaostajao dva gola razlike, a onda je na scenu stupio rezervista Dženan Haračić i dva puta zatresao mrežu.

Podsjećanja radi, revanš susret igrat će se u Bakuu 20. jula. Pravilo gola u gostima ne važi i praktično se kreće od nule.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VR6_LION
Bgm niste tacni..Lik ima 4800 followera na instagramu i vi pisete vijest o njemu ko da je podijelio ne znam ko
4 5
Kulla_Ado
Najbolji navijaci na balkanu!!
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi