Rodriguez rekao Realu gdje želi ići

Kolumbijac se sprema na odlazak

Rodriguez rekao Realu gdje želi ići

Nije tajna da je James Rodriguez već neko vrijeme otpisan u Real Madridu.

Za Kolumbijca nema mjesta u Realovom timu i izvjesno je da će napustiti Bernabeu, a u proteklim sedmicama povezivao se sa skoro svakim klubom za koji se pretpostavljalo da ga može platiti.

Korak dalje otišao je AS, koji je plasirao informaciju da bi Rodriguez od sljedeće sezone mogao nositi dres Realovog ljutog rivala Atletica, a u međuvremenu stigle su i nove informacije po pitanje selidbe na Wanda Metropolitano stadion.

Mediji u Španiji tvrde da je Rodriguez poručio Real Madridu da želi da pređe isključivo u redove 'Jorganždija' s čijim čelnicima njegov agent Jorge Mendes je već više puta imao razgovore, ali postoji i jedan problem u cijeloj priči.

Navodno Rodriguez traži godišnje 8,5 miliona eura po sezoni, ali neto, što bi bio ozbiljan udarac i za klub kao Atletico, pa se pokušava naći zajednički jezik kako bi i jedna i druga strana bile zadovoljne.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Te 'sitnice' su se u velikom broju slučajeva pokazale ključnima u pregovorima, pa stoga ne treba prejudicirati šta će se na kraju dogoditi.

Rodriguez je u Real došao u ljeto 2014. godine nakon što je zablistao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Plaćen je velikih 75 miliona eura, ali kako je danas u zadnjoj godini ugovora, njegova tržišna vrijednost danas iznosi tek oko 30 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi