Renovirani Bernabeu će imati travnjak koji se može ukloniti, to će klubu donijeti veliki novac

Real renovira stadion

Renovirani Bernabeu će imati travnjak koji se može ukloniti, to će klubu donijeti veliki novac

"Ovim sporazumom, započet ćemo proces modernizacije i transformacije koji će stadion pretvoriti u avangardnu arhitektonsku ikonu", kazao je predsjednik Real Madrida Florentino Perez prije četiri godine dok je pred novinarima iznosio plan rekonstrukcije stadiona Santiago Bernabeu.

Radovi na stvaranju avangardne arhitektonske ikone konačno su počeli sredinom aprila ove godine jer je klub iskoristio situaciju s pandemijom koronavirusa kako bi to učinio.

U cijeli proces rekonstrukcije uložit će se gotovo nevjerovatnih 500 miliona eura, a procjenjuje se kako će sve trajati čak i do pet godina.

Iako je iznešeno dosta informacija o tome šta će se sve raditi na stadionu u toku rekonstrukcije, španska Marca danas donosi i neke nove informacije.

Između ostalog Bernabeu će dobiti i travnjak koji se može ukloniti pa ćemo u buduće na tom stadionu imati priliku da gledamo i neke muzičke te ostale događaje koji nemaju veze s fudbalom. Naravno, sam klub će ovom investicijom uaraditi ogroman novac.

Marca piše kako se uklonjeni travnjak, obzirom na lokaciju na kojoj se stadion nalazi, neće moći izmještati granica stadiona već će biti skladišten u prostorijama istog.

Dodaje se i to da postoji velika mogućnost da zbog rekonstrukcije Real neće moći igrati domaće mečeve na Bernabeu, ukoliko se kampanja 2019/20 nastavi, već će umjesto toga igrati na Estadio Alfredo Di Stefano.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim pomenutih radova, bit će još dosta novina. U sklopu stadiona bit će izgrađen i jedan kompleks u kojem će navijači moći boraviti prije utakmica te hotel u kojem će moći ostati nakon mečeva. Također, bit će proširen i parking prostor ispred samog stadiona, bit će ugrađen i pomični krov zbog kišnih dana, ali i vrućih ljetnih mjeseci te će stadion dobiti i veliki futuristički ekran koji će se protezati na svih 360 stepeni.

Nema sumnje da će Bernabeu nakon kompletne rekonstrukcije biti jedan od najmodernijih stadiona koje je svijet ikada vidio.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti