Bivša uništila čuvenog fudbalera narkomana: Džaba mu poslovno carstvo, ide na robiju od 15 godina!

Paulo Caniggia čeka izricanje kazne

Bivša uništila čuvenog fudbalera narkomana: Džaba mu poslovno carstvo, ide na robiju od 15 godina!

Admin Čaušević

Legendarni Claudio Caniggia je bio igrač koji spaja genijalnost i nepromišljenost, "sin vjetra" rođen za atletiku, ali se posvetio fudbalu. Briljirao je u dresovima Argentine te Rome i Atalante, ali ga ljubitelji fudbala pamte i po burnom životu.

Caniggia je karijeru počeo u River Plateu, a u Italiju je stigao krajem 80-ih godina prošlog vijeka kada je potpisao za Veronu, da bi zatim nastupao za Romu i Atalantu. Još je igrao u Kataru i Škotskoj.

Dugo godina je bio i član reprezentacije Argentine s kojom je najveće dostignuće ostvario 1991. godine kada je osvojio Copa Americu.

Nakon što je prestao igrati fudbal Caniggia nije, međutim, ostavio iza sebe svoj način života.

Često je živio na granici nešto slično kao Diego Armando Maradona, s kojim je postao veliki prijatelj do te mjere da kada je suspendova zbog konzumacije kokaina "el Dies" izjavio da je Italija kaznila Caniggu za gol na Mundijalu 1990. godine.

Bio je neuhvatljiv na terenu zbog svoje brzine i eksplozivnosti između braniča, jednako često zaljubljenik u dobar život i lijepe žene.

Oglasi

"Ako je kokain droga, onda sam ja narkoman", čuvena je njegova izjava.

Toliko da se, nakon što je prestao igrati razveo razveo i od svoje dugogodišnje supruge, Mariane Nannis, i majke njegovo troje djece. I tu je za njega počela drama.

Caniggiu je bivša supruga optužila za zloupotrebu droga i nasilje uz zahtjev za odštetu od 40 milijuna.

"Tri puta sam ga spasila, tri puta se vraćao drogama", rekla je njegova bivša supruga.

"To šteti mom imidžu, ali ja sam čist. Možda sam imao period ekscesa u životu, ali to se desilo prije mnogo godina. Stoga ne mogu prihvatiti te optužbe."

Oglasi

Jedini razlog za mržnju bivše je to što se zaručio sa Sofijom Bonelli, koja je od njega mlađa 26 godina. U međuvremenu je okončao i tu vezu.

Optužbe zbog kojih je polako nestajao s radara društvenog života, iz časopisa koji su oduvijek eksploatirali njegove ekscese te s društvenih mreža na kojima je pričao o svojoj postnogometnoj svakodnevici.

Danas se o Claudiju Caniggii zna vrlo malo osim vijesti koje redom stižu u vezi s njegovim pravnim sporom s bivšom suprugom i djecom.

Zbog toga je nestao sa scene, ne koristi više društvene mreže, ne pojavljuje se više javno ni na televiziji.

Živi bez problema i zato što je uprksoj svemu zaradu od života nogometne zvijezde uspio uložiti u nekretnine.

Danas posjeduje malo kraljevstvo od cigle s velikim brojem stanova i kuća razasutih po cijelom svijetu, od Amerike do Europe.

Sve to u iščekivanju da sazna hoće li zaista morati odslužiti 15 godina zatvora koje je tražila njegova bivša supruga ili će, kao i uvijek, opet moći napraviti posljednji munjevit iskorak, driblajući probleme kao da su protivnici na terenu iz igračkih dana. Kao vječiti “sin vjetra” i u 57. godini života.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi