Duša ga boli za velikanom koji propada: Ispuši četiri kutije dnevno, izađe na teren i bude najbolji

Bio je dio čuvenog kvarteta

Duša ga boli za velikanom koji propada: Ispuši četiri kutije dnevno, izađe na teren i bude najbolji

Admin Čaušević

Svakom timu su neophodni igrači za nevidljivi dio posla, oni koji su spremni da sve taktičke zadatke obave bez problema, ali isto tako ostave srce na terenu samo kako bi njihov klub došao do trijumfa. Upravo takvi su najviše cijenjeni kod navijača. 

Rijetki igrači imaju priliku da zaigraju za evropskog velikana koji dolaze iz grada u kojem su i rođeni. Među rijetkim sretnicima je i Claudio Marchisio, čovjek koji je bio srce i duša Juventusa i oličenje kako neki fudbaler treba predstvljati klub na terenu.

Marchisio je već neko vrijeme u penziji, ali ne krije da ga bole i srce i duša za voljenim klubom koji iz sezone u sezonu izgleda sve lošije i lošije, ma koliko se navijači Stare dame s tim neslagali.

Ove sezone Stara dama nije prošla ni grupnu fazu Lige prvaka, a u prventvu već kasni 10 bodova za prvim mjestom što dovoljno govori u kakvom se stanju nalaze Bianconeri, svakako za to najviše krivice imaju predsjednik Andrea Agnelli te uže klupsko rukovodstvo.

Kroz nešto slično je Juventus prolazio i prije deset i kusur godina kada je torinski gigant lutao iz sezone u sezonu, a onda je formiran fantastičan tim sa jednim od najboljih veznih redova u historiji.

Andrea Pirlo, Arturo Vidal i Claudio Marchisio, a zatim i Paul Pogba su se savršeno nadopunjavali, a vrhunac su doživjeli 2015. godine kada su odveli Juve u finale Lige prvaka gdje su izgubili od tada bolje Barcelone.

Oglasi

That Juventus midfield 😍| All Football

Marchisio je bio motor te ekipe, krasili su ga odlična tehnika i taktička disciplina te nevjerovatna spobnost ponavljanja pošto bi u svakoj utakmici bez problema istrčao 10 do 12 kilometara.

To i predstavlja pravo iznenađenje s obzirom na način života kakav je vodio van terena. Italijanski veznjak je vjerovali ili ne dnevno znao ispušiti četiri kutije cigareta. To je ispričao njegov bivši saigrač Armand Traore.

"Bio sam šokiran jer su prije utakmice pili čašu vina i uživali. U Engleskoj se na noć prije utakmice organizuje timska večera, a oni bi pili crveno vino, ali ono što me šokiralo je da je Marchisio znao pušiti četiri kutije dnevno, a nikad nisam nikog vidio da može toliko trčati", kazao je Traore.

Oglasi

Problemi za Marchisia su počeli 2016. .godine kada je doživio tešku povredu ligamenta i od tada je postao drugi igrač. Juventusu je služio punih 25 godina računajući omladinske selekcije, a na neki način je otjeran iz kluba.

Čuveni dres Bianconera je nosio na skoro 400 utakmica, tačnije 389. Postigao je 37 golova i upisao 42 asistencija. U odsustvu Buffona i Chiellinija nosio je i kapitensku traku. Zbog svog ponašanja i ophođenja prema "crno bijeloj" majici bio je miljenik većine pristalica Juventusa.

U septembru 2018. godine na opšte iznenađenje saopšteno je kako je sporazumno raskinuo saradnju sa Starom damom te je otišao u Zenit gdje nije mogao igrati jer je čeznuo za svojom Starom damom. Od fudbala se oprostio sa 33. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S Juventusom je osvojio sedam Scudetta te izgubio dva finala Lige prvaka. Danas živi u Torinu zajedno sa svojom suprugom i dvoje djece. Često je angažovan kao gost komentator te u svojim izjavama ne krije da pati zbog svega onog što se trenutno dešava Staroj dami.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Čuj propada!! Jeste li vi normalni?? Gdje propada? Ljudi u nekakvoj trenutnoj rezultatskoj krizi i to je to!! Osvojili 10 titula zaredom, normalno da moraš nekad malo i pasti. Ali da propadaju, neprovaljujte se!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi