Fudbalski tim ili bolnica? Lakše je nabrojati ko nije povrijeđen u Juventusu...

Fali čak 14 igrača

Fudbalski tim ili bolnica? Lakše je nabrojati ko nije povrijeđen u Juventusu...

Eldar Ganibegović

Juventus igra sezonu za zaborav. Već nakon pet kola grupne faze jasno je da osminu finala Lige prvaka vidjeti mogu samo na TV-u, a i od titule prvaka u Italiji su se već oprostili. Što je još gore, imaju dugačak spisak povrijeđenih fudbalera.

Ekipa Massimiliana Allegrija ove sezone generalno izgleda očajno i vrlo lako bi mogla uvezati drugu sezonu u kojoj neće osvojiti niti jedan trofej.

Stara dama je tek sedma na tabeli italijanske Serije A nakon 12. kola koje će večeras kompletirati Verona i Roma. Juventus ima 22 boda, deset manje od vodećeg Napolija.

A u Ligi prvaka situacija još gora. Najavljivali su borbu za prvo mjesto u grupi s PSG-om, Benficom i Maccabijem iz Haife, a sada im o koncu visi i treće mjesto i prelazak u Evropsku ligu.

Nakon pet odigranih kola u Ligi prvaka Juventus ima samo tri boda i u posljednjem kolu borit će se za plasman u Evropsku ligu.

Tri boda ima i Maccabi, no Juventus ima bolji međusobni omjer što im ide u prilog. 

# TIM BODOVI
1. PSG 11
2. Benfica 11
3. Juventus 3
4. Maccabi Haifa 3

U posljednjem kolu Maccabi dočekuje Benficu, dok Juventus čega PSG i autsajder je u toj utakmici, posebno ako uzmemo u obzir i broj povrijeđenih igrača koje Juventus ima.

Naime, Massimiliano Allegri na ovoj utakmici neće moći računati na čak 14 fudbalera. Nabrojat ćemo ih redom:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Paul Pogba, Federico Chiesa, Angel di Maria, Dušan Vlahović, Leandro Paredes, Bremer, Mattia de Sciglio, Danilo, Daniele Rugani, Manuel Locatelli, Weston McKennie, Nathan Ake, Kaio Jorge i Iling Junior.

Utakmica Juventus - PSG igra se u srijedu od 21 sat i bit će pravo čudo ukoliko italijanski tim uspije osvojiti i bod u ovim okolnostima. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije