Ne pomaže ni VAR: Njemački savez priznao da Bayern nije smio dobiti penal

Sudija odlučio putnika u finale

Ne pomaže ni VAR: Njemački savez priznao da Bayern nije smio dobiti penal

E. Čaušević

Bayern se sinoć plasirao u finale Kupa Njemačke nakon pobjede protiv Werdera u polufinalu sa 3:2.

Bavarci su odlično počeli utakmicu i stigli do prednosti od 2:0, ali ih je onda Werder šokirao u nastavku meča jer su samo za 60 sekundi dali dva gola i poravnali na 2:2.

Međutim, deset minuta prije kraja sudija Daniel Siebert je svirao penal za Bayern kojeg je iskoristio Lewandowski i donio pobjedu svom timu od 3:2, te plasman u finale.

Ova odluka sudije izazvala je razne komentare, a iako je imao VAR na kraju nije mijenjao odluku. No, iz FS Njemačke danas su objavili saopštenje i priznali da sudija nije donio ispravnu odluku.

"Očekujemo da VAR poduzme objektivnu procjenu da li je neka situacija unutar očigledno kažnjivoh ili nekažnjivog podrušja i je li slučaj da je sudija donio pogrešnu odluku. Ako je slučaj jedno od navedenog iz perspektive VAR-a, onda se apsolutno mora dogoditi i njegova upotreba u spornom trenutku što će za posljedicu imati i bolju odluku".

"Nažalost, u polufinalu Kupa to nije bio slučaj u 78. minuti jer komunikacija sudije i VAR sobe nije bila dobra. Postoje aspekti koji se protive penalu na objektivnoj razini. Smatramo da je odluka sudije da svira penal bila pogrešna", poručili su iz FS Njemačke.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sejo1979
Nije ni prvi ni zadnji put da sudje u budesligi pomazu Bayern svaka greska sudije ima ogroman utisak na ishod utakmice u kojoj uvjek Bayern bude nagradjen tako je kod od 90tih
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi